Globalna pop zvijezda Dua Lipa otkrila novi singl “Training Season”
16. veljače 2024.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Globalna pop zvijezda Dua Lipa otkrila novi singl “Training Season”

Planetarno popularna Dua Lipa objavila je drugi singl s nadolazećeg albuma koji izlazi kasnije ove godine.

Drugi singl s njenog nadolazećeg albuma koji izlazi kasnije ove godine! Svoj novi album te novu glazbenu eru najavila je iznimno uspješnim singlom “Houdini”, koji od svog izlaska ne silazi sa samog vrha top ljestvica diljem svijeta, a sada nam je stigao i “Training Season”.

Inspiracija za novi singl potiče iz vlastitog života talentirane pjevačice. ‘Training Season’ napisala je Dua Lipa zajedno s Caroline AilinDannyjem L. HarleomTobiasom Jesso Jr. i Kevinom Parkerom, poznatim kao Tame Impala, a producirali su je Parker i Harle. Govoreći o nastanku svog najnovijeg singla “Training Season“, Dua Lipa je izjavila: “Imala sam niz loših spojeva, a posljednji je bio kap koja je prelila čašu. Sutradan sam stigla u studio, a kada su me Caroline i Tobias pitali kako je sve prošlo, ja sam odmah izjavila ‘SEZONA TRENIRANJA JE ZAVRŠENA’. Kao u najboljim razgovorima nakon takvih situacija s prijateljima, puno smo se smijali i sve se brzo složilo od tada.”

Dodala je: “I dok je očito riječ o tom osjećaju kada jednostavno više ne želite ljudima – posebno muškarcima u ovom slučaju, objašnjavati kako vas pravilno izlaziti; također se radi o mom završetku razdoblja treniranja i o mom osobnom rastu kroz svako iskustvo. Nikada se nisam osjećala samopouzdanije, jasnije ili osnaženije. Iako možda razdoblje treniranja nikada nije gotovo za bilo koga od nas, počnete vidjeti ljepotu pronalaženja osobe s kojom ćete to proživjeti. Prestanete tražiti vježbenike i počnete se više zanimati za nekoga tko je s vama i tko će rasti zajedno s vama”.

Pjesmu prati i neodoljiv spot koji je režirao Vincent Haycock. Spot vjerno dočarava inspiraciju i samu priču pjesme prikazujući pop zvijezdu kako nezainteresirano sjedi sama dok muškarci pokušavaju pridobiti njezinu pažnju. Rolling Stone je njezin nadolazeći album opisao kao “pop blaženstvo”, ističući da je “jedinstven i potpuno Dua Lipa – samouvjerena plesna glazba puna duhovitih jednolinijskih opisa spremnih za Instagram.” Osim “Training Season”, album će uključivati i “Houdini” – euforični klupski singl kojeg su Billboard i Rolling Stone opisali kao “neo-psihodelični plesni hit,” dok su ga Pitchfork i Vogue nazvali “pop majstorstvom” .