Kandžija uoči koncerta u Zagrebu: “Život je važniji je od muzike i nema jednog bez drugog”
24. veljače 2024.
Nikola Knežević (2794 Članci)
Podijeli

Kandžija uoči koncerta u Zagrebu: “Život je važniji je od muzike i nema jednog bez drugog”

Nakon punih godinu dana Kandžija se vraća Zagrebu, u četvrtak 29. veljače! Bend priprema novi album i prvi put će izvesti nove stvari pred publikom. A prije Kandžije, premijerno u Hrvatskoj, nastupit će Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune koji donose fuziju jazza, bluesa, funka i naravno hip hopa.

Uoči zagrebačkog koncerta oduzeli smo Kandžiji tri minute slobodnog vremena i ispitali ga više o live nastupima i novom albumu.

Prošlo je skoro 5 godina od zanjeg albuma, a koncertom u Vintageu najavljujete novi. Što je bilo presudno da vas publika čeka ovoliko dugo za novi materijal?

“Imam nešto za reći, to je presudno i mislim da je to uvijek najvažnije. Hvala publici na strpljenju ali već dosta albuma mi imamo vani, a život je važniji od muzike i nema jednog bez drugog.”

Je li teško napraviti neki novi “Plafon” nakon “Plafona”, po meni vašeg najboljeg albuma?

“Muzika nije teška stvar, ništa tu nije teško, baš obrnuto, a sad što je ‘Plafon’ što nije, to je nebitno. Meni je svaki novi album novi plafon.”

U Vintageu ćete čak i izvesti neke nove pjesme. Što će nam one donijeti? Kakav zvuk? Kakvog Kandžiju?

“Drugačiji, ne znam ga ni sam definirati još, preporučam da dođete čuti ukoliko vas zanima. Druga su mjesta i teme i način izvedbe, to znam.”

Jeste album snimali s bendom ili uz DJ-a?

“Samo s bendom i nastupam i radim muziku, i sam sam član tog benda isto, čak zapravo oformio sam ga i vodim ga preko 15 godina. Mislio sam da se to razumije ali previše imena i fora i forica smo imali pa to malo možda prlja. Ali volio bih jednom za svagda zaključiti – mi smo bend.”

U zadnje vrijeme niste nešto često i nastupali. Je li to zbog novog materijala ili?

“Solo koncerte nismo radili zbog tog, a inače smo svirali i dalje samo očito ne dovoljno čim to pitate.”

Što nakon Vintagea? Hoćete li se vratiti na one najveće pozornice – festivalske?

“Izbaciti nove stvari van je plan prije svega. Što se nastupa tiče zovite nas i dolazimo. Pofalile su nam velike pozornice, a mislim da i mi njima.”

Hvala vam.

“Hvala na pitanjima i pozdrav ljudi.”

Foto: Denis Bučar