Impresivna Djeca! prije festivalskih nastupa otkrila spot za “Želim s tobom sve”
11. svibnja 2023.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

Impresivna Djeca! prije festivalskih nastupa otkrila spot za “Želim s tobom sve”

Rock’n’roll duo Djeca!, ujedno i ovogodišnji dobitnici nagrade Rock&Off, u svom kratkom periodu aktivnosti već su oduševili debitantskim albumom i svojim prvim samostalnim koncertom u zagrebačkoj Tvornici kulture te na scenu unijeli moćan val garage rock zvuka!

Kao jedan od favorita publike istaknula se pjesma “Želim s tobom sve”, koju sada predstavljaju kao novi singl s albuma prvijenca, zajedno s pratećim videospotom.

Ovo je njihov četvrti po redu singl s debitantskog albuma “KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK”, a na pjesmi su surađivali s Anjom i Lukom iz benda pocket palma, koji su također radili i na pratećem videospotu. Video donosi priču o dvojici znanstvenika koji očajno pokušavaju implementirati emocije umjetnoj inteligenciji i to upravo eksperimentom kroz pjesmu “Želim s tobom sve”. Za 3D animacije u spotu zaslužan je Sandro Žabek.

Spomenuti album prvijenac objavili su početkom studenog prošle godine pod okriljem izdavačke kuće yem, a izdanje je snimano u cijenjenom RSL Production Studiju u Ljubljani uz pomoć Bojana Pahljine i Damira Rončevića, dok miks i master potpisuje Niko Potočnjak. Album donosi ukupno 13 pjesama, a momci su ga opisali riječima “pretežito divlji, na momente inspiriran prljavim hip hop grooveom”.

Nakon što su svoju trogodišnju glazbenu viziju počeli ostvarivati u prvoj polovici 2022. godine, glazbenici i autori projekta – Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva, publici su se isprva predstavili singlovima “Ti imaš sve” i “Seljačka buna”. Njihova minimalistička, ali i izrazito energična forma basa, bubnja i vokala vrlo je brzo osvojila pažnju publike i kritike te su se u kratkom roku nametnuli kao jedno od zamijećenih novih rock imena domaće glazbene scene.

S novim singlom i videospotom “Želim s tobom sve” nastavljaju izrazito zamijećenu energičnu rock’n’roll putanju, a svoju snažnu koncertnu energiju uskoro će ponovno predstaviti i na pozornici – u petak, 19. svibnja, nastupit će na iščekivanom Zagreb Beer Festu, a zatim krajem lipnja i na Hoomstocku.