Slayer nakon pet godina opet zajedno!
26. veljače 2024.
Vedran Levi (34 Članci)
Podijeli

Slayer nakon pet godina opet zajedno!

Službeno je! Slayer se okuplja kako bi u rujnu ponovo zasviro na festivalima u Chicagu i Louisvilleu, navodi Blabbermouth.net.

Tom Araya (bas, vokali), Kerry King (gitara),Gary Holt (gitara) i Paul Bostaph (bubnjevi) zvijezde su dva velika američka festivala, Riot Fest i Louder Than Life, što im je prvo okupljanje od 2019.

“Ništa se ne može usporediti s tih 90 minuta sviranja na pozornici, dijeljenja te silne energije s obožavateljima”, rekao je Araya, “iskreno, nedostajalo mi je to.” King je dodao: “Je li mi nedostajalo sviranje na koncetima? U potpunosti. Slayer znači jako puno našim obožavateljima; oni nama znače puno. Prošlo je pet godina od kad smo ih vidjeli.”

Pedesetdevedestogodišnji gitarist spomenuo je razloge razlaza pričajući za Rolling Stone o svom novom solo projektu.

Upitan kako je doznao da se Araya želi povuči, Kerry King je odgovorio: “Bili smo na turneji i neki momak ga je intervjuirao i on je rekao nešto kao ‘moram se naći s Kerryem i razgovarati prije razgovora o novom albumu.’ Trebao je samo reći ‘vjerojatno neću snimati novi album’ ili popričati sa mnom prije nego je ikome drugom spomenuo. Pretpostavio sam ‘o, kvragu, što će ovo biti?’ i bilo je ‘gotov sam.’ Ne ono što sam očekivao. Ali ako si tako odlučio, neću te pokušavati odgovoriti, jer ionako tvoje srce svakako neće biti u tome.”

O razlozima njegovoga odlaska, King kaže: “Mislim kako je u pitanju umor od puta. Mislim kako je želio biti doma. Nitko od nas ne traži biti u centru pažnje, pogotovo ne on. I kad je Jeff (op.a. preminuli gitarist Jeff Hanneman) bio s nama, ponašao se poput pustinjaka. On nije želio slavu. Ja je toleriram. Netko mora biti ta osoba.”

Kerry je također potvrdio kako su neke osobne razlike pridonijele razlazu Slayera.

“Tom i ja nikad nismo bili na istoj valnoj dužini”, spomenuo je. “Na primjer, ako ja poželim čokoladni shake, on će htjeti onaj od vanilije. ‘Kerry, koje je boje nebo?’ Plavo. ‘Tom, koje je boje nebo?’ Bijelo. Mi smo jednostavno različite osobe. Kako su godine prolazile, to je postalo očitije.”

“Hoću li se družiti s Tomom? On voli malo pit tekile, a ja sam veliki obožavatelj, tako da mogu popit turu s njim i nakon toga nastaviti svojim putem. Nećemo se družiti ili nešto slično jer smo drugačiji. Ali zajedno smo radili odličnu glazbu i imali odlične koncertne nastupe.”

Upitan je li pričao s Arayom od zadnjeg njihovog koncerta, Kerry je izjavio: “Ni jedne poruke. Čak ni e-mail. Čuo sam se sa svima ostalima iz benda, telefonom, porukama ili e-mailom. Ako bi me Tom nazvao, svakako bih mu odgovorio. Možda ovisi o tome što bi želio, ali svakako ga ne želim ga mrtvog.”

O mogućnosti novog albuma Slayera Kerry je odgovorio: “Mogu sa 100 postotnom sigurnošću reći ne, jer imam novi ispušni ventil i to nije Slayer, ali zvuči slično. Radim glazbu kakvu još uvijek volim stvarati, tako da se ne moram baviti drugim. Albumi se svejedno više ne prodaju. To samo znači imati proizvod vani kako bi ljudi znali što sviram kad im dođem u grad.”

Foto: Vedran Levi