Početkom ljeta otkrijte SOFIA LIVE FESTIVAL! Prvi headlineri Atmosphere, DJ Shadow i DUB FX!
10. ožujka 2024.
Music Box (11092 Članci)
Podijeli

Početkom ljeta otkrijte SOFIA LIVE FESTIVAL! Prvi headlineri Atmosphere, DJ Shadow i DUB FX!

Od 21. do 23. lipnja u srcu glavnog grada Bugarske održat će se četvrto izdanje sve većeg i popularnijeg SOFIA LIVE FESTIVALA! Prvi headlineri su američki hip-hop duo Atmosphere, zatim DJ i producent DJ SHADOW, dok će priču za ovu priliku zaokružiti australski fenomen DUB FX.

I ove godine Festival će ponuditi sjajnu kombinaciju glazbe, atraktivnog popratnog sadržaja i one ljetne festivalske vibre koju svi vole, a sada je pravo vrijeme za istražiti nešto novo. Naravno, bit će to prilika i za upoznati se s vrlo živahnom bugarskom alternativnom scenom pa će se ovom prilikom predstaviti Zhlach, Griговор i Genata te space rockeri Heptagram.

Legendarni Atmosphere nastao je u Minneapolisu 1996., a čine ga reper Sean „Slug“ Daley i producent Antony „Ant“ Davis koji su osnovali i neovisnu izdavačku kuću Rhymesayers Entertainment. U vrlo bogatoj i globalno prepoznatoj karijeri izbacili su 12 studijskih albuma i 10 EP-a. Ovom će prilikom u Sofiji predstaviti svoje najrecentnije i kako kažu „vrlo osobno“ izdanje, So Many Other Realities Exist Simultaneously, koje je svjetlo dana ugledalo u svibnju 2023.

DJ Shadow veoma je poznato i značajno ime u svijetu hip-hopa koje je na sceni već respektabilnih 35 godina. Ovom će prilikom promovirati svoj sedmi album „Action Adventure“ s kojim se nostalgično vraća zvuku 80-ih. „Kad stvaram glazbu, ne zanimaju me ničije želje ili prohtjevi doli mojih vlastitih“, tako kaže DJ Shadow, pravo mu budi.

Benjamin Stanford pravo je ime DUB FX-a, svestranog umjetnika koji je stekao svjetsku slavu svojim neobičnim stilom i vrlo energičnim nastupima, s kojim je uostalom domaća publika itekako dobro upoznata. Koristi samo vlastiti glas, FX pedalu i looper, a njegova glazba može se opisati kao mješavina beatboxa, duba, reggaea, hip-hopa i drum’n’bassa.

I zašto još posjetiti Sofia Live Festival?

Zato što je Sofija jedan od neotkrivenih dragulja na istoku Europe, a u njoj se može uživati puno jeftinije uspoređujući je s nekim drugim, razvikanijim destinacijama. S veoma bogatom poviješću i gotovo 1.5 milijuna stanovnika, svojim posjetiteljima može ponuditi od antičkih ostataka preko muzeja, galerija, restorana pa do vrlo vibrantnog noćnog života. Bugarska će od 1. travnja također postati dio Schengena što će svakako olakšati put do Sofije, a ona je s Hrvatskom povezana i Ryanairom koji nudi vrlo povoljne letove iz Zagreba i Zadra baš u periodu održavanja festivala. Tu su naravno i letovi iz Beograda, Budimpešte, Beča i Venecije za one koji možda žele produljiti odmor i povezati više destinacija istovremen. Smještaj je također bitno jeftiniji uspoređujući ga sa zapadnim susjedima pa kad se zbroji sve napisano, valja ozbiljno razmotriti opciju odlaska na ovaj sjajni festival koji će uskoro objaviti nova headlinerska imena.

Ograničeni kontingent early bird ulaznice trenutno se prodaje po vrlo povoljnoj cijeni od samo 51 euro (99 bugarskih leva) na mrežnoj stranici festivala i preko bugarskog Eventima, a nakon što se rasproda, cijena će im biti 62 eura (120 leva). Dnevne ulaznice neće biti u prodaji.