Elton John do kraja godine objavljuje prvu i jedinu službenu autobiografiju
9. ožujka 2019.
Nikola Knežević (2543 Članci)
Podijeli

Elton John do kraja godine objavljuje prvu i jedinu službenu autobiografiju

Memoari Eltona Johna bit će pretočeni u autobiografsku knjigu koja izlazi u listopadu ove godine, a u kojoj će iz njegove perspektive biti ispričana priča o jednom od najboljih glazbenika i showmana u povijesti.

“Moj život je bio dosta turbulentan i spreman sam ispričati vam svoju priču i to vlastitim riječima”, rekao je Elton John putem društvenih mreža i najavio ju kao prvu i jedinu službenu autobiografiju.  Za sada nema naslova, a bit će objavljena za Henry Holt & Co. Ova glazbena legenda, višestruki dobitnik Grammyja, superzvijezda i vrhunski kantautor jedna je od najvećih osoba u povijesti glazbe. Osim glazbenog, svakako je mnogima zanimljiv i njegov privatni život tijekom kojeg je javnosti priznao da je biseksualac i otvoreno do danas govori o tome.

Autobiografija stiže nakon što je najavio oproštajnu svjetsku turneju nakon koje odlazi u zasluženu mirovinu sa stažem od skoro 5 desetljeća. Osim autobiografije uskoro u kina stiže i biografski film “Rocketman” gdje Taron Egerton glumi Sir Eltona.

Elton John, rođen kao Reginald Kenneth Dwight, tijekom svoje dugogodišnje karijere prodao je više od 300 milijuna ploča diljem svijeta, vlasnik je (više) Grammyja i Oscara, uvršten je u Rock and Roll Kuću slavnih, dobio je titulu Sir britanske Kraljice, te je jedan od najuspješnijih glazbenika ikada. Više od 50 Top 40 hitova, sedam uzastopnih broj jedan albuma u Americi, 59 Billboard Top 40 singlova, 27 Top 10 od čega su četiri bila broj 2, a njih 9 završilo je na samom vrhu – brojke govore sve. Tijekom karijere obišao je cijeli planet tko zna koliko puta, a u Hrvatskoj je bio samo jednom, 2009. godine u Areni Pula, dok je drugo gostovanje, u Areni Zagreb 2011. godine, otkazano.