Misteriozni The Armed pridružuju se Queens of the Stone Age na koncertima na Šalati
1. svibnja 2024.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Misteriozni The Armed pridružuju se Queens of the Stone Age na koncertima na Šalati

Queens Of The Stone Age, jedan od najvećih rock bendova posljednjih desetljeća dolazi na zagrebački stadion Šalata 23. i 24. srpnja 2024., a pridružuju im se misteriozni The Armed.

The Armed je anonimni američki hardcore glazbeni kolektiv iz Detroita. Osnovani 2009., gotovo 15 godina nisu službeno otkrili članove benda, a kolektiv u medijima zastupa kreativni direktor Tony Wolski. Projekt često ima gostujuće glazbenike na izdanjima, a do sada su to bili bivši član Dillinger Escape Plana Chris Pennie, osnivač benda Baptist Nick Yacyshyn, Ben Koller koji je bubnjao s bendovima poput Convergea i Killer Be Killed, Troy Van Leuwen iz QOTSA ili Urian Hackney iz Rough Francis, dok je gitarist Convergea Kurt Ballou bio uključen u snimanje većine njihovih izdanja.

Od albuma “These Are Lights” iz 2009., nasljednika “Untitled” ili “Only Love” ne prestaju intrigirati i očaravati publiku i kritiku. Njihov četvrti album “Ultrapop” privukao je još više pažnje, a na aktualnom “Perfect Saviors” gostuju primjerice Julien Baker, bivši gitarist RHCP-a Josh Klinghoffer i Eric Avery iz Jane’s Addiction, kao i Iggy Pop.

Bend se opisuje žanrovima hardcore punk, metalcore, kao i eksperimentalni i post-hardcore, a poznati su po komičnoj prezentaciji opisujući se kao najveći bend na svijetu stvarajući kult oko sebe. Legenda kaže da The Armed ima centralnu postavu članova, a ostali suradnici se redovito mijenjanju. Bend je ranije išao toliko daleko da redovito zavarava publiku angažirajući glumce da se predstavljaju kao dio benda i turiranjem u tajnosti. U nedavnim intervjuima Wolski je digao veo misterije s glavnih članova, a uz njega su tu Kenny Szymanski, Randall Lee, Urian Hackney, Patrick Shiroishi i Cara Drolshagen.

Zagrebački koncert je promocija novog izdanja QOTSA, ali kičma njihovih koncerata su pjesme upisane u rock knjige kao najbolje posljednjih 20-ak sezona: “No One Knows”, “Go With The Flow”, “Little Sister,” “My God is the Sun”, “Feel Good Hit Of The Summer”, “First It Giveth” ili “Make It Wit Chu”.

Redovito hvaljeni kao ponajbolji koncertni bend današnjice QOTSA će višestruko obogatiti koncertnu ponudu stadiona Šalata na koji su svoj dolazak ovog ljeta već potvrdila velika imena, kao što su Corey Taylor (6.6.), Dropkick Murphys (12.6.), Body Count i Ice T (16.6.) ili Brkovi (7.9.), kao i mjesecima unaprijed rasprodani Khruangbin, Thievery Corporation i Grace Jones.

Ulaznice za QOTSA koncert 24. srpnja u prodaji su po cijeni od 69 eura, a dostupne su na prodajnim mjestima i online na Eventim.hr.