Monster Magnet slavi 35 godina u Zagrebu
7. svibnja 2024.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Monster Magnet slavi 35 godina u Zagrebu

Kultna rock mašina Monster Magnet vraća se u Zagreb i to u klub Boogaloo u srijedu 9. listopada 2024. u sklopu velike europske turneje kojom obilježavaju 35 godina benda.

Smatrani jednim od najkreativnijih i najraznovrsnijih modernih američkih bendova, Monster Magnet nazivaju pionirima stoner rocka. Hvaljeni su zbog jedinstvenosti svog zvuka i autentičnosti, dovitljivih pjesama i mogućnost da rastu glazbeno, a bend spaja garage rock, progresivan rock, kao i heavy metal, punk i psihodeličnu glazbu.

Monster Magnet je predvođen neuništivim Daveom Wyndorfom koji je ususret turneji poručio: “35 godina i osjećaj je tako dobar! Naravno, nećemo ovo proslaviti kod kuće s tortom i previše svjećica. Moramo ući u autobus i donijeti bučnu proslavu na više lokacija. I to se zove turneja, točnije europska turneja 35. obljetnice Monster Magneta. I pozvani ste biti dio te proslave. Jedva čekamo da vas vidimo. Rock on!”

Osnovani sada već davne 1989. godine, Monster Magnet su prvo desetljeće polako gradili karijeru bez većih uspjeha, da bi 1998. pogodili jack pot megasellerom “Powertrip” s kojeg su skinuti veliki singlovi “Space Lord”, “Powertrip”, “Temple Of Your Dreams” i “See You In Hell”. Tih godina bend je tourirao i s imenima kao što su Aerosmith, Metallica, Rob Zombie i Marilyn Manson te zaredao još dva uspješna izdanja, “God Says No” i “Monolithic Baby!”. Puno njihove glazbe baš iz tog razdoblja plasirano je u brojnim serijama (ponajviše u “Sinovima anarhije”), filmovima, videoigrama, pa čak i profi wrestlingu. Uslijedili su “Mastermind”, “Last Patrol” and “Mindfucker” koji je završio na Billboardovih top 200 albuma, dok je posljednji “A Better Dystopia” svrstan u najiščekivanija izdanja rock i metal albuma.

Nakon što su već nekoliko puta punili dokazali da imaju vjernu publiku i na ovom terenu, kultna rock mašina Monster Magnet se vraća u Zagreb i to u sklopu turneje na kojoj slave velikih 35 godina. Nastupi ih ove jeseni vode po Europi, a novi susret u Hrvatskoj zakazuju za 9. listopada u zagrebačkom klubu Boogaloo, kada će biti prilika čuti ključne hitove iz cijele karijere.

Ulaznice u prodaju kreću u petak 10. svibnja u 10:00 po cijeni od 26 eura. Ta cijena će vrijediti do 30. lipnja, a dan nakon cijena se penje na 29 eura. Na dan koncerta će im cijena iznositi 33 eura.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark u Zagrebu i Dallas shop u Rijeci, a ulaznice se mogu nabaviti i na svim prodajnim mjestima Eventima i Entria kao i online na www.eventim.hr i www.entrio.hr.