Frenkie objavio album “Manifest” i videospot za pjesmu “Identitet”
15. svibnja 2024.
Music Box (11028 Članci)
Podijeli

Frenkie objavio album “Manifest” i videospot za pjesmu “Identitet”

Ljubitelji hip hop glazbe od nedavno su bogatiji za još jedan odličan domaći album. Bosanskoherceovački reper Frenkie je predstavio svoj jubilarni, deseti album „Manifest“ koji donosi jedanaest novih pjesama i dva videospota.

Nakon što je prošle godine s „Dunyom“ napravio izlet u reggae vode, Frenkie se s „Manifestom“ vraća tvrdom i energičnom rep zvuku. Na albumu su okupljeni vhrunski producenti kao što su Indigo, Marko Gaćina, Fikret Hodžić, Goce Trpkov i Milan Žarić, a na pjesmama čujemo Frenkija koji reflektira, komentira jugonostalgiju  i naravno ono po čemu je poznat, propituje trenutačno stanje društva.

Tako pjesma „Identitet“ donosi kritiku današnjice stavljajući u fokus aktualne teme kao što su rat u Gazi, Ukrajinu, izbjegličku krizu i licemjerno ponašanje vlastodržaca prema istima. Frenkie zauzima jasan stav  te se zalaže za humanost, ljubav i poštovanje. Pjesma postavlja pitanje kako doći do samospoznaje i u vlastiti identitet ugraditi i sačuvati kulturno nasljeđe sredine iz koje potječemo.

„Stvarno sam ponosan na ovaj album i smatram da je ovo možda i moj najbolji materijal do sada. Album zrači jednu novu zrelost i mislim da nikoga neće ostaviti ravnodušnim.  Osjećam da je sve kliknulo i leglo na svoje, i kao što kažem na prvoj pjesmi „I got my mojo back!“. Uživam dok slušam i radim ovu muziku, to je taj dobri stari hip hop“ – poručio je Frenkie.