Hojsak & Novosel objavili videospot za novu skladbu “Dalmatian Sunrise”
4. lipnja 2024.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Hojsak & Novosel objavili videospot za novu skladbu “Dalmatian Sunrise”

Tihomir Hojsak na kontrabasu i autor skladbe Filip Novosel na tamburi/braču, duo Hojsak & Novosel, proslavljen kako na Balkanu, tako i u svijetu world music glazbe.

Priča kaže… Uskoro će svanuti, ribar silazi do svojeg čamca s mrežama i starinskim lampionom. U čamcu dočekuje zoru, prekrasno svitanje… Većina spota događa se u zoru… No, tek će jake sunčeve zrake sjetiti ribara na njegovo najjače životno sunce, njegovu jedinu ljubav… Iako je cijela skladba prožeta romantikom, tu slijedi njezin najjači dio. Teško će ovoj, na tako divan način zaraznoj melodiji, odoljeti i žitelji Dalmacije i svi oni koji su odrasli uz more, ali i svi oni koji vole more i voljeli su uz more.

Filip Novosel skladao ju je ubrzo po osnutku dua (objavljena je 2017. na njihovom albumu “Strings Only”). Godinama je želja Tihomira Hojsaka i Filipa Novosela bila da za nju naprave spot drukčiji od svih njihovih dosadašnjih, sasvim poseban… Rađala se i ideja koja je ovaj mjesec snimljena u nezaboravnom i magičnom Hvaru. Ljepšu “scenografiju” za priču spota Hojsak & Novosel tim nije mogao poželjeti. Stoga od srca zahvaljuju na suradnji i potpori Turističkoj zajednici Grada Hvara, Gradu Hvaru i Javnoj ustanovi u kulturi HVAR 1612.

Nekoliko dana ekipa spota ustajala je usred noći i kretala na obalu čekati zoru. Kakve su čarobne kadrove snimili pogledajte u spotu “Dalmatian Sunrise”. A ekipa spota bila je u sastavu… redatelj spota Josip Grizbaher, direktor fotografije Tomislav Šilovinac, producentica Renata Kapicl te bookerica Hojsak & Novosel dua, Valentina Petrović, koja je pomogla u produkciji spota. Za scenarij su zaslužne udružene snage – Hojsak & Novosel duo, redatelj i producentica.

U spotu glumi troje naprosto sjajnih mještana otoka: Tomislav Gabelić kao ribar, Petra Kolumbić u ulozi mlade djevojke i Bepo Poparić kao mladi ribar.
Zvuk je snimljen, uređen, miksan i masteriran u Matterhorn studiju u produkciji Filipa Vidovića i Hojsak & Novosel dua.

Specijalne zahvale tima spota za pomoć i podršku u realizaciji spota idu direktorici TZ Grada Hvara Ivi Belaj Šantić i direktorici Diamond Premium Bookinga Ireni Viličić.

Dodajmo još za kraj da se Hojsak & Novosel duo smatra hrvatskim glazbenim b(r)endom koji se ističe originalnošću svog bogatog zvuka te spajanjem tradicijske glazbe, etna i jazza. Tihomir Hojsak kontrabasist je novog vala jazz generacije, a Filip Novosel jedini tamburaš na svijetu s američkom jazz diplomom. Izdali su do sada pet albuma i osvojili Porin za izvedbu “Divjeg cvita” s albuma Perle.