IZVJEŠĆE: Pop punk kraljica Avril Lavigne oduševila publiku u prekrasnoj pulskoj Areni
18. lipnja 2024.
Emanuela Plišić (5 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Pop punk kraljica Avril Lavigne oduševila publiku u prekrasnoj pulskoj Areni

Prekrasnu ljetnu koncertnu večer u Areni Pula u ponedjeljak, 17. lipnja otvorio je riječki pop-punk-rock bend Kraj Programa.

Kraj Programa je bio samo početak programa u pulskoj Areni, na početku samoga tjedna. U njihovoj izvedbi mogli su se čuti pop, rock i punk glazbeni elementi, a izveli su svoje mnoge upečatljive i vedre pjesme. Jedna od njih bila je “Leptir”. Na publiku su prenijeli izuzetno vedre i snažne emocije. Osim toga, mogli smo osjetiti koliko je članovima benda drago što nastupaju kao predgrupa Avril Lavigne, što su zapravo i istaknuli prilikom najave svoje pjesme “Ovdje pripadam”. Zaista se osjetilo kako su i članovi benda Kraj Programa i publika bili točno tamo gdje pripadaju. Svojom energijom su izvrsno zagrijali publiku i pripremili ju za dolazak pop-punk kraljice.

Iz daleke Kanade Avril je napokon nakon pune 22 godine svoje bogate i uspješne glazbene karijere prvi put stigla u Hrvatsku. Za svoj prvi nastup odabrala je savršenu lokaciju i to pulsku Arenu. Na pozornicu je izašla u svom stilu vrlo energično uz nezaboravnu pjesmu “Girlfriend”. Publika je time bila apsolutno oduševljena te je cijela Arena skakala i pjevala zajedno s Avril. Kroz svoje pjesme prenijela je puno različitih i prekrasnih emocija. Tako nam je pjesmom “Smile” izmamila osmijeh na lica, a s “Here’s to Never Growing Up” neke od nas vratila u vrijeme kad smo bili srednjoškolci. Mnogi na koncertu su i bili srednjoškolci, a da dođu prisustvovati nije ih spriječila niti činjenica kako je sutradan škola što je definitivno u duhu spomenute pjesme.

Nostalgiju je nedvojbeno mnogima prisutnima probudila i pjesmama “My Happy Ending”, “Complicated” i “Losing Grip”, a ponajviše “Sk8er Boi”. Koliko je Avril stalo do svojih obožavatelja pokazala je i time što je dvije obožavateljice pozvala na pozornicu kako bi pjevale skupa s njom. Međutim, tu iznenađenjima nije bio kraj jer im je Avril odlučila pokloniti svakoj po jednu dasku skateboarda. Bilo je prekrasno vidjeti najiskrenije osmijehe na licima.

Osim svojih starijih hitova, pod prekrasnim pulskim zvjezdanim nebom Avril je izvela i pjesme sa svojeg najnovijeg albuma “Love Sucks”. Tako je pjesmama “Bite Me” i “Love It When You Hate Me” uvjerljivo pokazala zašto je baš taj album njezin najbolje ocijenjen do sada, a svi znamo koliko su ostali albumi sjajni.

Tijekom cijelog koncerta mogli su se doživjeti neprocjenjivi emotivni trenuci. Osim toga Avril je imala izvrsnu komunikaciju s publikom kroz koju se publika izjasnila kako su mnogi presretni što su prvi put na njenom koncertu. Avril se također izjasnila koliko joj je drago nastupiti u prekrasnoj Puli s tako bogatom poviješću i genijalnom publikom. U tom duhu je predstavila i članove svog benda s kojima je zapravo tijekom cijelog koncerta bila izvrsno usklađena.

Nakon što je Avril odlučila otići s pozornice, publika je jasno dala do znanja da želi još. Avril se vratila na pozornicu, ali ovaj put u drugom outfitu. Točnije, u nježnoj i ženstvenoj bijeloj haljini koja je bila jako dobro usklađena s onim što je slijedilo. Na pozornicu je drugi put izašla uz svoju upečatljivu i emotivnu pjesmu “Head Above Water”. Pritom je imala i podršku orkestra koji je izvedbu ove pjesme učinio još dojmljivijom. Koliko je Avril sposobna prenijeti emocije i svoju ljubav prema životu, nedvojbeno su osjetili svi prisutni. Nakon toga izvela je pjesmu “When You’re Gone” koja je izrazito dirnula sve prisutne. Na kraju je svoj prekrasni nastup završila pjesmom “I’m With You”. I baš kao što pjesma kaže, publika je ovdje bila zbog Avril, a Avril je tu ljubav itekako vratila nazad.