Šo!Mazgoon se vraćaju pjesmom “Maške” koja najavljuje novi album
16. srpnja 2024.
Music Box (11148 Članci)
Podijeli

Šo!Mazgoon se vraćaju pjesmom “Maške” koja najavljuje novi album

Kultni otočki bend Šo!Mazgoon nakon duge je diskografske stanke objavio novi singl “Maške”. Glazbu i tekst potpisuje Žan Jakopač, a aranžman Šomazguni. 

Znani kao začetnici otočkog vala iza sebe imaju četiri studijska albuma i brojne kompilacije, te jedan studijski album pod UMJETNIČKIM imenom Žan i Mazguni. Šo!Mazgoon je ostavio veliki trag na hrvatskoj glazbenoj sceni, na kojoj je dosad jako nedostajao. Ovim singlom najavljuje se i album “Albun” koji će izaći u digitalnom i vinilnom izdanju do kraja godine za Mudri Brk. Na Albunu će se naći 14 novih pjesama koje će oduševiti sve ljubitelje ovog benda.

Video spot za singl “Maške” snimljen je u Zagrebu i na otoku Braču, a redatelj je Tomislav Pović.

„Lutajući bespućem hrvatskog glazbenog izdavaštva pravi je blagoslov naići na Mudri Brk i trenutno (‘sekundarno’; brački idiom) regbi instiktivno uspostaviti suradnju na, nadam se, duge staze. U domaćoj atmosferi stvoren je uradak namijenjen plesanju i slušanju u vrijeme ‘kalade’ pa do svitanja, a pogodan za ljetne, kao i za zimske ‘štajune’. ”Albun” je inače obavezni ‘survive kit’ za terase, automobile i kurijere raznih vrsta“, rekao je Žan.

„Jako smo sretni i ponosni što će Šo!Mazgoon koji nam je činio dobar dio soundtracka mladosti, svoje novo i jako dobro izdanje svijetu obznaniti upravo preko nas. Maške su samo lipi uvod u cijeli album“, rekao je Mudri Brk.