Basisti Sandi Bratonja (Urban&4) i Alen Širola (Belfast Food) ujedinili se u pjesmi koja nudi egzistencijalne odgovore
26. kolovoza 2024.
Music Box (11158 Članci)
Podijeli

Basisti Sandi Bratonja (Urban&4) i Alen Širola (Belfast Food) ujedinili se u pjesmi koja nudi egzistencijalne odgovore

Nije ni čudo da su znanstvenici utvrdili kako su basisti najvažniji glazbenici u bendu jer su pokretačka osovina i nositelji ritma. A kada pokraj sebe imate basiste poput Sandija Bratonje iz benda Urban&4, te Alena Širole iz Belfast Fooda, onda će kad-tad isplivati nešto unikatno baš poput pjesme „U istom moru plivamo“.

Novi je to singl Bratonje kojim nastavlja otkrivati rezultate svojeg kreativnog promišljanja i autorskog pečata, a koji će u neko dogledno vrijeme završiti i na solo albumu. Na pjesmi su autorski zajednički surađivali, odnosno obojica su radili na tekstu, Alen na glazbi, a Sandi na aranžmanu.

Ne, pjesma „U istom moru plivamo“ nije morska, iako je stavljena u kontekst mora, ova pjesma ima duboka promišljanja i nudi neke egzistencijalne odgovore na pitanja koja si često postavljamo u glavi.

„Kakva je veza između naših želja i strahova. Što nas koči? Što nas tjera? Što vidimo, a što ne želimo vidjeti? Kroz razne situacije u malome sigurnome čamcu usred nepreglednog mora mogućnosti, Alen i ja igramo život sam i dolazimo do egzistencijalnog odgovora koji pomiruje sve nepomirljivosti. U istom moru plivamo. Oni… Mi… I… Svi“, kaže Sandi o pjesmi.

Prateći videospot u režiji Matea Levaka dočarat će njihovu ideju o moru u kojem svi plivamo. Oni su zaplivali s prekrasnom gajetom „Nebuloza ničija“ i ovom prilikom zahvaljuju Denisu Agapitu, Tamari Žerić i Raolu Varljenu na nesebičnoj pomoći u realizaciji ovog videa. Tehničku podršku pružili su Oretta Bressan i Ana Ventin Hvala, a Sandi posebno zahvaljuje Nikoli Miletiću što je sve ovo omogućio.