Tamara Obrovac u Puli završava ideju i koncept koncerata “Transhistria deconstructed”
27. kolovoza 2021.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

Tamara Obrovac u Puli završava ideju i koncept koncerata “Transhistria deconstructed”

Tamara Obrovac održat će novi koncert pod nazivom “Transhistria reconstructed” i to u ponedjeljak 30. kolovoza u 19:30 sati na sjeveroistočnom bastionu Kaštela u Puli.

Transhistria ensemble nastupit će u punom sastavu pred publikom, te uz online prijenos zaokružiti livestream seriju dueta “Transhistria deconstructed” održanu tijekom protekle godine. Koncert će slijediti ideju i koncept “Transhistria deconstructed” serije tako što će se održati na kulturološki i vizualno zanimljivoj lokaciji bastiona Kaštela (Povijesnog i pomorskog muzeja Istre) s kojega se pruža prekrasan pogled na cijeli grad te posebno na Arenu u pozadini bastiona, kao i glazbeni koncept koji se sastoji u neprekinutoj šezdesetominutnoj izvedbi Tamarinih izabranih skladbi povezanih improvizacijama inspiriranim mjestom na kojem se koncert održava.

S obzirom da je ideja projekta spojiti njezinu glazbu i vrhunsku produkciju s vizualno i baštinski zanimljivim lokacijama u Istri, činilo se logičnim ciklus zaokružiti koncertom u njezinoj rodnoj Puli, a bastion Kaštela s divnim pogledom na grad i pulski zaljev se nametnuo kao logičan odabir.

Broj gledatelja bit će ograničen sukladno epidemiološkim mjerama, ali će koncert biti moguće pratiti putem (besplatnog) live streama na Tamarinom Facebook i YouTube kanalu.

Za vrhunske video snimke zaslužna je ekipa Pulske Medvid produkcije. Ulaznice po cijeni od 80,00 kn dostupne su putem sustava Entrio i u poslovnici agencije Activatravel, Pula, Scalierova 1.