Skip to content Skip to footer

Tito & Tarantula najavili turneju s koncertima u Ljubljani, Zagrebu, Rijeci, Sarajevu i Banjoj Luci

Rock and roll pirati, kako se znaju nazvati, odnosno američki chicano fusion bend Tito & Tarantula za 2025. godinu najavio je novu europsku turneju u sklopu koje su uključeni i Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Ako ste ljubitelji filmova Roberta Rodrigueza, pogotovo “Desperado”, Od sumraka do zore” i “Machete”, onda ste u njihovim soundtrackovima mogli čuti i glazbu benda Tito & Tarantula, s time da ste u prvom navedenom mogli vidjeti i frontmena benda, Tita Larrivu u cameo ulozi, odnosno čak cijeli bend u drugom navedenom. Upravo su devedesete godine bile najzrelije za chicano fusion ili chicano rock bendove, pa je njihovu glazbu bilo nemoguće zaobići u filmovima koji su na bilo koji način vezani uz chicano kulturu. Srećom po nas, Tito & Tarantula su na Balkanu, pa i u Hrvatskoj nastupili više puta, a ako se dobro sjećamo zadnji put je bilo u Zadru na JUMF festivalu 2012. godine.

13 godina kasnije Tito & Tarantula se vraćaju u Hrvatsku u sklopu velike europske turneje “Brincamos!” koja prati istoimeni novi album. Prvo će svratiti do Ljubljane, potom stižu u riječko Exportdrvo, a zatim i u zagrebački klub Boogaloo, da bi turneju na Balkanu završili u sarajevskom Domu mladih Skenderija te banjalučkoj sportskoj dvorani Obilićevo. U samo dva mjeseca (ožujak i travanj 2025.) bend će održati ukupno 32 koncerta. Turneja u punom smislu riječi. Još nema informacija tko je organizator koncerata na Balkanu, pa ni kada počinju ulaznice u prodaju. Turneju, koja je zapravo nastavak ovogodišnje europske turneje, najavljuju kao glazbeno iskustvo koje obećava da će biti nezaboravno.

Popis koncerata na Balkanu:

31. 3. Cvetličarna, Ljubljana, Slovenija
1. 4. Exportdrvo, Rijeka, Hrvatska
2. 4. Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvatska
3. 4. Dom mladih Skenderija, Sarajevo, BiH
4. 4. SD Obilićevo, Banja Luka, BiH