Skip to content Skip to footer

Treći nastavak “Dine” bi mogao stići u kina prije nego što smo očekivali

Denis Villeneuve, redatelj novih filmskih adaptacija SF romana “Dina”, nagovijestio je da bi treći nastavak mogao stići u kina prije očekivanog termina.

U razgovoru za Deadline istaknuo je kako se nakon krakte stanke vraća trećem nastavku Dine i to ranije od očekivanog, odnosno, kako je rekao, “vraća se iza kamere prije nego što je i sam mislio”. Nakon drugog dijela Denis se trebao vratiti u šumu gdje voli biti u miru i tišini, no, kaže da mu to nije ovoga puta odgovaralo pa se vraća poslu.

Prva dva nastavka “Dine” su jedna cjelina, odnosno jedan film u dva nastavka, zato Denis nije htio novi film nazvati trećim nastavkom. Radnja se odvija 12 godina nakon zadnjih scena u drugom nastavku. “Njihovo putovanje i njihova priča su drugačiji ovoga puta, stoga uvijek kažem iako je isti svijet to je novi film s novim okolnostima”, kaže Villeneuve.

U novom filmu završava se priča o Paulu Atreidesu, ali i priča oko “Dine” i Villeneuvea, bez obzira što je autor romana, Frank Herbert, imao još četiri nastavka nakon toga. Što se tiče glumačke postave, na platno se vraćaju Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh i Anya Taylor-Joy.

Dodajmo ovome da je objavljen prvi puni trailer nadolazeće HBO-ove prequel serije “Dina: Proročanstvo”. Premijera će biti na Maxu 17. studenog i sastojat će se od šest epizoda koje će biti objavljivanje svake nedjelje.

Foto: Promo