Moonspell objavio detalje novog albuma posvećenog strašnom povijesnom događaju
23. kolovoza 2017.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Moonspell objavio detalje novog albuma posvećenog strašnom povijesnom događaju

Pioniri portugalskog gothic metal glazbenog pravca, Moonspell, objavili su prve detalje novog studijskog albuma, koji će službeno biti objavljen 3. studenog 2017. godine pod nazivom ”1755”, za izdavačku kuću Napalm Records.

Prema predviđanjima, album ”1755”, nadmašit će cijeli dosadašnji diskografski opus benda. Od prve sekunde ovog konceptnog albuma, prepunog dramatike, Moonspell je uspio u namjeri zornog prikazivanja stravičnog potresa koji je davne 1755. razorio Lisabon. Podsjetimo, potres u Lisabonu bio je jedan od najrazornijijh i najsmrtonosnijih u povijesti, ostavivši iza sebe na desetke tisuća žrtava te u potpunosti uništen grad. Ova prirodna katastrofa imala je značajan utjecaj na rast političkih tenzija u Portugalu, te je uzdrmala kolonijalne ambicije države Portugal u 18. stoljeću.

Cijelu priču o tome Moonspell nam donosi, naravno, na portugalskom jeziku. Album je produciran od strane Tue Madsena, koji je u svojoj karijeri surađivao s bendovima poput Dark Tranquility, The Haunted, Meshuggah, The Apocalyptischen Reiter, te mnogim drugim. Također, na albumu gostuje i poznati portugalski fado pjevač Paulo Bragança i to u pjesmi pod nazivom ”In Tremor Dei” (”Fear of God”).

”1755” mračna je srednjevjekovna avantura, prepuna emocija, s tehničke i glazbene strane dovedena do savršenstva.

Foto: Promo