Makedonija postaje prava koncertna destinacija!
28. prosinca 2017.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Makedonija postaje prava koncertna destinacija!

Uvijek s oduševljenjem gledamo neke zemlje u okruženju koje dovode vrhunska glazbena imena, koje Hrvatska ili još nije ugostila ili ih rijetko viđamo, izuzev Ultra Europea iza kojeg pak stoji strani investitor pa ga ne možemo ni smatrati hrvatskim festivalom.

Tako primjerice veliki izvođači zaobilaze Hrvatsku i odlaze u Srbiju, pogotovo u beogradsku Arenu koja je prepuna koncertnih događanja. Ali ono što nas u zadnje vrijeme fascinira jest Makedonija koja je počela raditi na velikim koncertnim aktivnostima. Avalon Produkcija je vodeća koncertna tvrtka u Makedoniji i koja je zaslužna za dovođenje velikih imena. Čak su dovodili i neka imena u susjedne države pa i u Hrvatsku.

Ono što je najavljeno za sljedeću godinu je vezano uz jake snage elektroničke glazbe, a to su Axwell & Ingrosso koji dolaze 24. lipnja na Skopje Calling, Armin Van Buuren koji dolazi na Ohrid Calling 4. kolovoza kao i Dimitri Vegas & Like Mike koji će na istom festivalu nastupiti 1. kolovoza.

Takva svjetska imena za tako “malu državu” je velika stvar i lijepo je za čuti da naša regija polako postaje ili je već postala top destinacija za koncertne aktivnosti. Exit Festival da ne spominjemo, koji se proširio u skoro sve države bivše Jugoslavije. Pohvalno!