Nina Kraljić iz Saxa kreće u koncertnu promociju albuma prvijenca
16. siječnja 2017.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Nina Kraljić iz Saxa kreće u koncertnu promociju albuma prvijenca

Nina Kraljić, talentirana glazbenica, dobitnica nagrade Porin, finalistica Eurovision Song Contesta 2016 te pobjednica prve sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, u 2017. godinu kreće koncertnom promocijom svog prvijenca „Samo“, a prva koncertna postaja bit će zagrebački klub Sax!, u četvrtak 26. siječnja, s početkom u 21 sat.

Nina će svoj album prvijenac predstaviti zagrebačkoj publici u pratnji svog benda, kojeg čine gitarist Miro Gugić, klavijaturist Kristijan Novak, udaraljkaš Marko Šturman te violončelist Matej Milošev, a nakon predstavljanja albuma kreće na turneju po Hrvatskoj i Sloveniji. Osim u pjesmama s albuma „Samo“, publika će na koncertu moći uživati i u Nininim prepoznatljivim interpretacijama tradicionalnih klasika i poznatih hitova.

Debi-album „Samo“ Nina Kraljić objavila je krajem rujna prošle godine u izdanju diskografske kuće Universal Music Hrvatska. Album donosi ukupno 12 pjesama, koje su kombinacija autorskog materijala na hrvatskom jeziku, Nininih interpretacija tradicionalnih pjesama, kao i autorskih pjesama na engleskom.

S albuma je krajem prosinca predstavljen aktualni singl „Snijeg“, s pratećim videospotom u režiji Ljube Zdjelarevića (link: https://Nina.lnk.to/Snijeg ), a kao singlovi su zaživjele i pjesme „Samo“, „Zaljuljali smo svijet“ kao i „Lighthouse“. Svoje prvo studijsko izdanje Nina Kraljić je kreirala sa svojim glazbenim timom, kojeg čine cijenjene autorice glazbe i teksta – Ines Prajo i Arjana Kunštek te producenti Tihomir Preradović i Ivan Popeskić. Uz izvanredne interpretacije standarda „Dej mi Bože“ i „Što te nema“, na kojoj instrumentalnu kulisu kreirao Matija Dedić, na albumu se Nina predstavila i autorski, skladbama „Lay You Down“ i „Lullaby“.

Iznimno uspješnu 2016. godinu, Nina je s objavom albuma zaokružila i turnejom po Slovačkoj i Češkoj, pridruživši se kultnoj slovačkoj rock skupini Elán na njihovoj slavljeničkoj turneji, kojom su obilježili više od 40 godina djelovanja benda.

Ulaznice za zagrebački koncert, 26. siječnja, moguće je kupiti na blagajni kluba Sax!, po cijeni od 40 Kn, dok će na dan koncerta iznositi 50 Kn. Ulaznice je moguće i rezervirati putem ovog linka: http://goo.gl/RsNz3T.

Izvor: Universal Music Hrvatska