Novo “ja” pop kantautorice Kim Verson – nježni alarm jutarnjeg buđenja zvan “Butterfly”
4. lipnja 2023.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Novo “ja” pop kantautorice Kim Verson – nježni alarm jutarnjeg buđenja zvan “Butterfly”

Pjesma “Butterfly” nježna je poput lahora. Dodiruje vas meko. Blaga je i profinjena, sentimentalna i prozračna. Možemo je zamisliti kao blagi alarm jutarnjeg buđenja. Melodiju koja zaziva ljepotu dobra i jutarnji zagrljaj.

Stihovi pjesme “Butterfly” čine se poput vrela podrške koja nam je potrebna da prebrodimo dnevno. Dragi poticaj da se osjećamo dobro. Da nas umiri u trenutku nelagode i napetog odmah. ”Usponi i padovi, osobne borbe i previranja koje imamo”, opisuje kantautorica, ”pretvaraju se u trenutak u kojemu je moguće svijet vidjeti očima leptira.’. Pa, je li to moguće? Presmiono u dobu u kojemu nas napeto vreba sa svih strana? Od buke u prometu, preko nervoze kolega na poslu, do trilera na stranicama informativnih medija.

”Ako me to pitate, reći ću potvrdno”, ističe Kim Verson, ”ali samo pod uvjetom da otpustim sve ono što mi više ne donosi radost”.

Nova pjesma domaće kantautorice osvaja ljepotom jednostavnog. Poput uspavanke je koja nas uvodi u mir i opuštanje. Doziva sretnu misao i maštu večeri. S gitarom na reveru i glasom sugestije, tim instrumentom specifičnog koji bojom i rasponom samu Kim Verson čini jedinstvenom na glazbenoj sceni. Nastala je u trenutku.

”Neočekivano, poput radosti koja vas dotakne”, reći će, ”sjedila sam u polumračnoj sobi, a prazninu ispunjenu melankolijom zamijenila je energija sreće. Mašta je bila toliko slikovita. Odjednom sam se našla na livadi punoj cvijeća, na mjestu gdje sam bila davno prije. Upijala sam svijet oko sebe i pažnju mi je privukao predivan leptir koji je proletio pored. U trku za njim, izgubila sam se u osjećaju radosti i slobode. Tada sam osjetila da se vraćam sebi.”

“Butterfly” donosi osobnu poruku. Poruku izraslu iz suočavanja sa svakodnevnim u svim godinama koje je Kim Verson ostavila iza sebe. Vremenu u kojemu je potrebno bilo prepoznati ono “sada”. ‘Danas prihvaćam sebe”, reći će Kim  i istaknuti ono vrijedno: ”Ljubav i lakoća trenutka. Ljudi koji su uz mene. Ništa drugo nije bitno”.

A “Butterfly”, pitate se? Gdje se sakrila njegova važnost? ”Plavi leptir donosi mir, težnju za boljim svijetom i vjeru u život”, potpisuje autorica.

Singl “Butterfly” okupan je vizualom koji naglašava novo otkrivanje, bijeg od borbi prošlog i budućeg i prihvaćanje svijeta radosti. Likovno oblikovanje identiteta singla potpisuje NinaNinaCraft. Fotografije koje prate “novo ja” Kim Verson snimio je modni dizajner i fotograf Nicolas Diamane. Styling potpisuje Kim Verson.

Glazbu i tekst pjesme “Butterfly” potpisuje Kim Verson. Radi se o njezinoj prvoj pjesmi objavljenoj na engleskom jeziku. Producent singla je Alan DovićAranžman je zajednički rad Kim Verson i Alana Dovića, a iza masteringa stoji Dragutin Smokrović Smokva. Snimke su nastale u studiju Alana Dovića.

Foto: Nicolas Diamane