Senzualna Portugalka Teresa Salguerio ponovno pred hrvatskom publikom
25. siječnja 2017.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Senzualna Portugalka Teresa Salguerio ponovno pred hrvatskom publikom

Teresa Salguerio, portugalska pjevačica iz Lisabona, 10. veljače dolazi u Zagreb povodom svog samostalnog koncerta u klubu Boogaloo.

Iako je već više puta gostovala i nastupala pred publikom u Hrvatskoj, Teresa ovaj put dolazi kao potpuna umjetnica, koja je unazad nekoliko godina uspješno uspjela objediniti svoje autorstvo i izvanserijsku interpretaciju.

Godine 1986. oduševila je dvojicu sjajnih glazbenika, Rodriga Leãoaa i Pedra Ayresa Magalhãesa, koji su tražili novu pjevačicu za svoj projekt. A već samo godinu nakon počeli su raditi na projektu, koji je 1990. postao svjetski poznati bend, Madredeus.

Pet milijuna prodanih albuma !

Od 1987. I 2007. su prodali preko 5 milijuna albuma, i postali kulturni ambasadori Portugala. Postao je najljepši glas koji je je ikad uspio prenijeti svu umjetnost Fado glazbe prema svijetu. Upravo je njen glas, postao prepoznat od velikana kao što su José Carreras, Caetano Veloso, Carlos Núñez, Angelo Branduardi or Zbigniew Preisner.

U isto vrijeme, Teresa je gradila svoju solo karijeru svojim glasom te širila granice svoje karijere na cijeli svijet. Hrvatska publika s Teresom ima zakazan ponovni susret i to već sljedeći mjesec, 10.02.2017., u klubu Boogaloo.

Ulaznice se nalaze u prodaji, na blagajni kluba, te u sustavu Ticketshop.

Izvor: Hamar media