Slatki užitak za ljeto, novi album Ariane Grande – “Sweetener”
17. kolovoza 2018.
Music Box (9664 Članci)
Podijeli

Slatki užitak za ljeto, novi album Ariane Grande – “Sweetener”

Ariana Grande vratila se nakon kraće pauze s novim, četvrtim, studijskim albumom „Sweetener“. Osim Ariane, na albumu se pojavljuju i Nicki Minaj, Pharrell Williams, te Missy Eliot – sve zajedno garantira višestruko preslušavanje i zaslađivanje ostatka ljeta.

Ovaj put Ariana Grande je predstavila pjesme koje je definiraju, a već na prvo slušanje može se zaključiti kako je ovaj album nešto zreliji. Sve pjesme nastale su pod producentskom palicom dvojca s kojim je već surađivala. To su Max Martin (Katy Perry, Maroon 5, Taylor Swift) i Savan Kotecha ( The Weeknd, One Direction) koji su zaslužni za brojne svjetske hitove. Osim toga, kao producent se potpisuje i Pharrell Williams, a gostuje i na pjesmi „Blazed“. Uz njega i Nicki Minaj, na albumu se pojavila i legendarna reperica Missy Elliot. Jedna od pjesama s albuma je i „God Is a Woman“, a ista pjesma je dobila i službeni videospot koji se na YouTubeu bliži brojci od 90 milijuna pregleda:

Uz to, albumu je prethodio i singl “No Tears Left To Cry” koji se popeo na treće mjesto Billboard Hot 100 ljestvice, a Ariana je postala jedini izvođač u posljednjih 59 godina čiji su debi singlovi sa sva četiri albuma pronašli svoje mjesto u prvih deset. Ta pjesma je također dobila službeni videospot, koji se nakon tri mjeseca užurbano bliži brojci od 500 milijuna pregleda.

Ariana Grande svoju je glazbenu karijeru započela na Broadwayu u mjuziklu „13“, a svjetsku slavu postigla je u seriji „Victorious“. Svoj debi album, „Yours Truly“ predstavila je 2013. godine, a vodeći singl „My Way“ ubrzo je osvojio glazbene ljestvice i smjestio se na prvo mjesto Billboard Top 200 liste.

Slične uspjehe ponovila je i s dva sljedeća albuma – “My Everything” iz 2014. i “Dangerous Woman” iz 2016. Oba albuma ponovila su velike uspjehe i smjestile je u svjetski glazbeni vrh. Zbog veoma širokog vokalnog rasporna uspoređivali su je i s Mariah Carey, a jednom je prilikom rekla i kako se radi o njezinom uzoru: „Obožavam Mariah Carey. Ona je moja omiljena osoba na svijetu. Što se tiče mojih vokalnih uzora, ona je definitivno na prvom mjestu.“

„Sweetener“ – popis pjesama:

 1. Raindrops (An Angel Cried)
 2. Blazed (featuring Pharrell Williams)
 3. The Light Is Coming (featuring Nicki Minaj)
 4. R.E.M
 5. God Is A Woman
 6. Sweetener
 7. Successful
 8. Everytime
 9. Breathing
 10. No Tears Left To Cry
 11. Borderline (featuring Missy Elliot)
 12. Better Off
 13. Goodnight n Go
 14. Pete Davidson
 15. Get Well Soon

Foto: Dave Meyers