Metal legenda Devin Townsend uz goste nastupa u Zagrebu
31. siječnja 2017.
Music Box (11091 Članci)
Podijeli

Metal legenda Devin Townsend uz goste nastupa u Zagrebu

U nedelju 12. veljače 2017. će u zagrebačkoj Tvornici Kulture nastupit američka metal legenda Devin Townsend koji će sa svojim bandom Devin Townsend Project predstaviti svoj novi album „Transcendence“.

Na turneji koja se zove „Transcending The Coma Tour 2017“ će kao posebni gosti nastupiti i američki progresive death metal band Between The Buried And Me i norveški progresive metalci Leprous.

Devin townsend je počeo svirati banjo sa 5, a gitaru sa 12 godina i od tada je potpuno zaluđen glazbom. Kombinirajući progressive rock, heavy metal, elektroniku i ambijentalnu glazbu, Devin Townsend stvara unikatnu glazbu koju morate doživjeti u live izvedbi, te slovi za jednog od najoriginalnijih modernih gitarista.

Nakon sviranja u nekoliko heavy metal grupa u srednjoj školi, Townsenda je zapazila diskografska kuća Relativity Records koja ga je angažirala da pjeva glavne vokale na albumu „Sex & Religion“ tada već poznatog gitarista Stevea Vaia. Nakon snimanja i turneje s Vaiem, Townsenda je razočarala glazbena industrija te radi toga, kako bi ljutnji dao oduška, snima solo album „Heavy as a Really Heavy Thing“ pod pseudonimom Strapping Young Lad, sa kojim je objavio pet albuma. Pored toga je sudjelovao i u bendovima i projektima poput Casualties of Cool, Punky Brüster, IR8, The Wildhearts, Front Line Assembly, The Devin Townsend Band i solo karijeri te objavio zavidan broj albuma. Devin Towsendu će ovo biti drugi nastup u Zagrebu gdje je prije pet godina nastupio sa Fear Factory, a ovoga puta će predstaviti novi album „Transcendence“ koji je objavljen 02. rujna ove godine za Inside Out Records.

Between The Buried And Me osnovan je 2000. godine u Sjevernoj Karolini (SAD). Nastali su nakon raspada metalcore benda Prayer for Cleansing. Tommy Rogers (vokal) i Paul Waggoner (gitara) nastavili su i osnovali bend Between The Buried And Me. Between The Buried And Me kombiniraju progressive metal, technical death metal, avant-garde metal i metalcore. Do sada su objavili 8 studijskih albuma, a u Zagrebu će promovirati zadnji album „Coma Ecliptic“.

Leprous su noreški progressive metal bend osnovan 2001. godine. Nakon mnogih demo izdanja, bend objavljuje album prvijenac 2009. godine pod nazivom „Tall Poppy Syndrome“ koji je od kritičara proglašen kao suvremeni progressive metal pod utjecajem bendova kao što su Pink Floyd, King Crimson i Tool. Do sada su objavili 4 studijska albuma, a u Zagrebu će promovirati zadnji album „The Congregation“.

Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a cijena ulaznica iznosi 160 kn u pretprodaji, te 190 kn na ulazu. Ulaznice se mogu kupiti na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 31, Rockmark – Berislavićeva 13, Vallhala Metal Bar – Radićeva – 25. U Rijeci: Dallas Music Shop – Splitska 2A, ON PAROLE – http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem www.eventim.hr.

MH Concerts & Twilight Promotion najavljuju:
21.01. 2017. Let’s dance with DAVID BOWIE – tribute by THE GIFT – Boogaloo, Zagreb
09.02. 2017. THE DOORS ALIVE – Cvetličarna, Ljubljana
10.02. 2017. THE DOORS ALIVE – Tvornica Kulture, Zagreb
11.02. 2017. THE DOORS ALIVE – Dom Omladine, Beograd
12.02.2017. DEVIN TOWNSEND PROJECT + BETWEEN THE BURIED AND ME + LEPROUS – Tvornica Kulture, Zagreb
13.03.2017. SABATON + ACCEPT + TWILIGHT FORCE – Dom Sportova, Zagreb
23.03.2017. CHILDREN OF BODOM – Tvornica Kulture, Zagreb
09.04.2017. MAYHEM – Vintage Industrial Bar, Zagreb
10.04.2017. MAYHEM – Dom Omladine, Beograd