Engleski rockeri Elbow predstavili novi album “Little Fiction”
3. veljače 2017.
Music Box (11018 Članci)
Podijeli

Engleski rockeri Elbow predstavili novi album “Little Fiction”

Engleski rock bend Elbow vraća se objavom sedmog studijskog izdanja, naziva “Little Fiction”, koje je od petak, 3. veljače dostupno i hrvatskoj publici.

Album je sniman u Škotskoj te Manchesteru, nasljeđuje izdanje “The Take Off and Landing of Everything” (2014.), i bilježi suradnje s glazbenicima The Hallé Orchestra, zborom Hallé Ancoats Community te bubnjarom Alexom Reevesom. Također, novo izdanje, kao i prethodna tri produkcijski potpisuje Craig Potter.

Novo studijsko izdanje album je bržeg ritma, a Mark Potter opisuje ga riječima – “Zvuk četvero ljudi koji vole ono što rade, ali vole se i međusobno”. “Little Fictions” donosi 10 pjesama, predvodi ga najavni singl “Magnificent (She Says)”, a prethodno su objavljene i pjesme “All Disco”, kao i “Gentle Storm”, koja je po objavi dobila i prateći videospot.

Odlaskom bubnjara Richarda Juppa prije samog procesa pisanja i snimanja, na samom početku bend je odlučio pristupiti ritmu na nešto drugačiji način. Tako su se rockeri ovog puta poigrali perkusivnom bukom, samploevima, i loopovima, a čitava paleta ritmova poput go-go ritma u pjesmi “Gentle Storm”, trip hopa, pa sve do soula, predstavlja novi osjećaj za eksperimentiranje proizašao iz potrebe, ali i želje.

Popis pjesama:

Magnificent (She Says)
Gentle Storm
Trust the Sun
All Disco
Head for Supplies
Firebrand & Angel
K2
Montparnasse
Little Fictions
Kindling

Tijekom vikenda na Music Boxu pročitajte i recenziju ovog izdanja.

Izvor: Universal Music Hrvatska