GALERIJA: Četiri tenora i prijatelji oduševili prepun Lisinski
9. veljače 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

GALERIJA: Četiri tenora i prijatelji oduševili prepun Lisinski

Četiri tenora održala su veličanstven koncert u prepunom Lisinskom povodom 50. obljetnice Hrvatske Lige protiv raka, a na pozornici su im se pridružile gošće Radojka Šverko, Zorica Kondža, Nina Badrić i Arijana Giglijani – Phillip.

Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Škugor i Marko Pecotić prvi put su uživo uz pratnju orkestra izveli i svoj prvi singl ‘Pričaj mi’ koji je publika pozdravila glasnim pljeskom. Uz ‘Golubove’ Ive Robića, ‘Grande Amore’ ‘Cesaricu’, ‘Bokeljsku noć’, ‘Core ngrato’, Tenori su zapjevali i ‘Vilo moja’ s Ninom Badrić, ‘Molitvu za tebe’ sa Zoricom Kondžom koju je na klaviru pratio suprug, maestro Joško Banov te ‘Con te partiro’ s Radojkom Šverko koju je publika pozdravila stajaćim ovacijama. Arijana Giglijano-Phillip otpjevala ‘Daleko m’e biser mora’.

“Spektakl! Tako bih jednom riječju opisao jučerašnji koncert u Lisinskom. Prekrasna publika, plemenita svrha koncerta i fenomenalne gošće. Svaka pjesma je bila posebna, ali na ‘Con te partiro’ s gospođom Radojkom, mislim da bi se i kamen naježio”, kazao je Marko Škugor.

Emotivnim izvedbama i šarmantnim dosjetkama Četiri tenora još su jednom pokazala zašto svi hrle na njihove koncerte te su oduševili publiku koja je svaku izvedbu prekidala pljeskom i pjevala uglas sa izvrsno raspoloženim Dalmatincima.

“Hvala publici na prekrasnom prijemu sinoć u dvorani Lisinski! Divan koncert, strastvena publika, raspoloženi pjevači…Sve se posložilo. Posebna zahvala izdavačkoj kući Scardona i našem menadžeru Branku Paiću za fenomenalno odrađen posao organizacije”, kazao je Vladimir Garić.

Nakon Dubrovnika, Splita, Zadra i Rijeke, Vladimir Garić, Đani Stipaničev, Marko Škugor i Marko Pecotić još su jednom oduševili Zagrepčane koji su ih, zasluženo, ispratili stajaćim ovacijama.

Svi koji su se jučer našli u Lisinskom sasvim sigurno će još dugo pamtiti atmosferu gala koncerta ‘Četiri tenora i prijatelji’ kojem su prisustvovali i visoki državni dužnosnici među kojima su izaslanik Predsjednice RH dr.sc. Tomislav Madžar, izaslanica Predsjednika Vlade RH, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ministar uprave dr.sc. Ivan Kovačić, ministar državne imovine Goran Marić, ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović i drugi.

“Kad sam se jutros probudio, mislio sam da sam sinoćnji koncert sanjao. Ali nisam! Koncert je premašio sva naša očekivanja, srca su nam puna. Publika je bila baš onakva kakvu smo željeli, vidjeli smo da je osjetila naše emocije, ponos i strepnju kako će to sve skupa izgledati, i zato našoj sreći nema kraja. A još više nam je drago što je koncert imao humanitarni karakter i što smo uvelike doprinijeli toj akciji i Ligi za borbu protiv raka. Sretni smo što smo obilježili njihovu 50. godišnjicu što nije mala stvar; takav veliki jubilej zaokružiti sa ovom našom pričom, to je neviđeno. Što drugo reći, osim da je koncert bio više nego uspješan, naše gošće bile su izuzetne, svi su ostali zapanjeni kako su se fino uklopile i kako je to sve bilo nenapadno i s mjerom. Možemo samo reći da smo preponosni. Hvala cijeloj produkciji, organizaciji i HRT-u, a u prvom redu dr. Eljugi koji je bio idejni začetnik i koji je inicirao da mi imamo čast pjevati na ovoj velikoj oblejtnici”, kazao je Marko Pecotić.

Četiri tenora izvrsno su započela ovu godinu, a pred njima je još niz koncerata koje će započeti već ove subote, 11. veljače u Areni Varaždin, a zatim i 11. ožujka u slovenskom Kopru gdje će gostovati na koncertima Tomislava Bralića i klape Intrade. Samostalni koncert održat će u Celju 12. ožujka.

Izvor: Scardona