Akustična, alternativna i rock priča Mnogih Drugih – glazbeni dokumentarni film i koncert u kinu Kinoteka
21. rujna 2018.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Akustična, alternativna i rock priča Mnogih Drugih – glazbeni dokumentarni film i koncert u kinu Kinoteka

S novom sezonom kina Kinoteke vraća se i glazbeni program FonoKinoteka koji jednom mjesečno predstavlja zanimljive glazbenike, izvođače i autore te njihove projekte posvećene zvuku i glazbi.

Ciklus FonoKinoteke počinje petak 19. listopada, a otvara se projekcijom glazbenog dokumentarca i cjelovečernjim koncertom akustičnog alternativnog rock sastava Mnogi Drugi.

Mnogi Drugi osnovani su u Zagrebu, a u sadašnjoj formaciji nastupaju od 2014. godine. Tada ujedno i rade zaokret u akustične vode, gdje do danas uspješno rastu, lupaju i udaraju. Uz bogate akustične gitare, izražajan bas vokal i dinamičnu ritam sekciju, u njihovu glazbenu priču sjajno se uklapa “haustorovska” truba, a brass sekcija jednako se dobro zaokružuje trombonom. Sviraju po raznim klubovima i festivalima, dok su na Špancirfestu ujedno bili i predgrupa Manu Chao. Album prvijenac simboličnog naziva “Prvi” izlazi krajem 2017. godine za Croatia Records i nailazi na odličan odaziv publike i kritike.

Koncertu prethodi premijera glazbenog dokumentarnog filma “Dok nas glazba ne rastavi“, redateljice Anite Nadj. Film prati sedmoricu članova benda Mnogi Drugi u njihovom pomaknutom svijetu punom melodija i igre riječima, kroz tri godine festivala i klupskih svirki. Razgovori s dečkima iz benda popraćeni su snimkama s koncerata te situacijama prije i poslije istih.

Film će biti prikazan u 20 sati, dok će koncert početi u 21:30 sati. Ulaznice je moguće kupiti po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna u sustavu i na prodajnim mjestima ulaznice.hr te na blagajni kina. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 45 kn.