9. veljače 2017.
Nikola Knežević (2609 Članci)
Podijeli

Singrlice u suradnji s Igorom Geržinom spojile etno i moderno

Singrlice, dobitnice Porina za najbolji album etno glazbe, izdale su novi odlični album pod nazivom “Ajde cure u…” referirajući se na suvremenost.

Riječ je o autorskom pristupu voditelja Tomislava Jozića te poznatoga hrvatskog saksofonista Igora Geržine, koji je i aranžer svih pjesama na albumu. Naizgled nespojivo, i ovaj se put pokazalo zanimljivim rješenjem punim harmonijskih i ritmičkih obrata u smooth jazz tj. soul-funk maniri.

Singrlice su do sada objavile dva albuma. Prvi album “Singrlice” bio je nominiran 2008. godine za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg etno albuma, dok je drugi album “Made in tradicija” 2011. godine osvojio tu prestižnu nagradu.

Ovaj crossover album rezultat je rada i želje Singrlica da tradicija isključivo služi kao polazna točka da se učini više i bolje.

Na albumu osim gospodina Igora Geržine sudjeluju i drugi poznati glazbenici: Jurica Leikauff, Alen Svetopetrić, Robert Grah, Mladen Malek, Elvis Penava, Robert Vrbančić i dr.

Ideja i nastojanje da se pučka pjesma, taj povijesni miraz, izvuče iz „prašnjavih“ glazbenih okvira i prilagodi modernom vremenu, a da se pri tome ne umanji njena prvobitna funkcija, ovim albumom zaživjela je i živjet će na radost mnogih generacija.