Sve je spremno za povijesni spektakl na Znjanu – posebna regulacija prometa u Splitu
2. svibnja 2018.
Music Box (10099 Članci)
Podijeli

Sve je spremno za povijesni spektakl na Znjanu – posebna regulacija prometa u Splitu

Žnjan za sve! Ime je ovog veličanstvenog događaja, ali i moto iza kojeg stoji sve ono što će ova kultna splitska plaža, nakon dovršenja preuređenja, nuditi svojim građanima i svim gostima grada Splita.

Povijesni subotnji koncert Simple Mindsa, jedne od najslavnijih i najdugovječnijih svjetskih rock grupa, prvi je u nizu velikih događanja koji će se upisati na najnovije stranice Žnjana, a četverosatni spektakl će otvoriti domaća grupa Buđenje. Cijela je priča dobila i posebnu humanitarnu notu – sljedećih će se dana, kupnjom posebnih narukvica, moći donirati sredstva za pomoć osobama s posebnim zdravstvenim potrebama.

Obilježavanje najvažnije i najveće splitske fešte, Dana grada i višestoljetnog tradicionalnog blagdana Svetog Duje, slavit će se i ove godine 7. svibnja, a koncertni spektakl grupe Simple Minds bit će prvo veliko događanje na plaži Žnjan koja će uskoro dobiti novi moderni izgled i koncept.

 

Koncert pod nazivom Žnjan za sve humanitarnog je karaktera, a prikupljena sredstva pomoći će u opremanju i uređenju prostora za pružanje dentalnih usluga osobama s posebnim zdravstvenim potrebama, među kojima je najviše djece. Riječ je o zahvatima koje je uglavnom moguće raditi samo u općoj anesteziji, a potrebe za stomatološkim zahvatima su osobama s posebnim zdravstvenim potrebama češće i zahtjevnije nego ostaloj populaciji.

Foto: Dean Chalkley

Gradsko društvo Crvenog križa Split sudjeluje u humanitarnom dijelu ove lijepe priče, a Mirela Zorić se zahvalila organizatorima na ukazanom povjerenju te se nada da će i nadalje biti prepoznati od strane lokalne samouprave ali i šire društvene zajednice kao neizostavni dionik humanitarnih akcija. Uplate su osim kupnjom posebnih narukvica po cijeni od 30 kn, moguće i donacijama putem računa Splitske banke na broj HR12 2330 0031 5330 3007 0.

A ostalo je još samo tri dana do velikog spektakla. Puna četiri sata vrhunskog glazbenog užitka uz škotske legende te hrvatski pop rock bend Buđenje privući će, prema riječima organizatora, 20.000 ljudi, a da je to potvrdila je i Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Split koja je još jednom istaknula važnost organiziranja raznih kulturnih, glazbenih i sportskih događanja u predsezoni. Split je u prva četiri mjeseca zabilježio porast od 11% u broju dolazaka i noćenja, a očekuje se zahtjevna i vrlo kvalitetna ljetna sezona. “Veseli nas što se ovaj projekt događa u vrijeme Sudamje, najvažnijeg dana u godini za nas. Split je grad šampion turizma, a ako želimo opravdati to ime važno je da imamo i ovakva događanja u predsezoni“, – dodala je Alijana Vukšić.

Iako je koncert besplatan za sve posjetitelje, u prodaju su puštene VIP i Golden Circle ulaznice, a visoki produkcijski i organizacijski standardi već su prepoznatljiv rukopis tvrtke MPG Live koja na čelu s Joeom Bašićem, u Split uskoro vraća i festival ULTRA Europe.

Zbog sigurnosti svih posjetitelja, uspostavit će se posebna prometna regulacija zatvaranja pristupnih cesta na tri lokacije i to:

  • Velebitska Ulica (križanje kod postaje prometne policije)
  • Put Radoševca (kod hotela Radisson)
  • Put Žnjana (kod hotela Zagreb)

Promet će biti zatvoren 05.05.2018. od 18:00h do 24:30 sati. Prolaz kroz prometne blokade će biti dozvoljen TAXI i UBER vozilima, te stanarima tih ulica uz predočenje osobne iskaznice.

Pozivamo sve posjetitelje da što više koriste javni gradski prijevoz i za taj dan su sve linije pojačane, te im je produženo vrijeme rada.

Limitirana parkirna mjesta će biti omogućena na pristupnim cestama uz asistenciju prometne policije i prometnog redarstva, ali još jednom napominjemo da je najpogodnije koristiti javni gradski prijevoz.

Više informacija o grupi Simple Minds može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, društvenim kanalima Facebook, Twitter i Instagram te na kanalima YouTube i Spotify