Antivalentinovo zavladalo u Domu sportova uz Let 3, Psihomodo pop i Stampedo
13. veljače 2017.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

Antivalentinovo zavladalo u Domu sportova uz Let 3, Psihomodo pop i Stampedo

U subotu navečer puna mala dvorana zagrebačkog Doma sportova pulsirala je u ritmu rock glazbe na koncertnom spektaklu Antivalentinovo 2, na krilima sjajno raspoloženih bendova i fantastične publike, pod pokroviteljstvom jabukovače Stari lisac.

Koncert su otvorili S3ngs, odličan mladi rock bend, koji je osvojio publiku koja se okupila u dvorani i već nakon prvih nekoliko pjesama žestokom svirkom najavio da nas čeka prava rockerska fešta. Nakon njih na pozornicu se popeo Stampedo, predvođen sjajnom Ivankom Mazurkijević i podsjetio nas na niz svojih hitova, pa se tako uglas pjevalo i plesalo uz ‘Stampedo’, ‘Fatamorgana’, ‘Samo zvijezde’, ‘Jadranska sol’ i za kraj nastupa prigodno prepjevana ’Ti odlaziš u Irsku’. Stampedo je oduševio svojom eklektičnom kombinacijom pop, rock, šlager i kabaret glazbe, a tek su nas čekali nastupi zvijezda večeri – Psihomodo Popa i Leta3!

Već prvi takt prve pjesme Psihomodo Popa bio je publici znak za uzbunu i dvorana je bila na nogama vođena energičnim nastupom sjajnog benda i frontmena Davora Gobca. Psihomodo koji se ovdje predstavio u svojoj bazičnoj postavi, bez klavijatura i zvučao je moćno i svježe, a u sat i pol svirke protutnjali su kroz svoju pjesmaricu nakrcanu klasičnim rock hitovima i podsjetili nas na svoj, sada već legendarni nastup na istom mjestu prije 3 godine, kada su na velikom solo koncertu i jednom od najboljih u karijeri, promovirajući album ‘Čiribu, Čiriba’, razvalili Dom sportova. ‘Telegram Sam’, ‘Ja volim samo sebe’, ‘Nema nje’, ‘Ramona’, ‘Donna’, ‘Bejbi’…. Teško je izdvojiti što je bilo bolje, a zaključak koji se nameće da je Psihomodo Pop, poput Stonesa, što stariji, to iskusniji i bolji.

Veliko finale Antivalentinova 2 i ove je godine pripalo Letu3, začetnicima festivala, koji je ove godine održan pod novim, u narodu već općeprihvaćenim sloganom ‘Ništa ljubav, turbo karanje’. I bi tako! Let3 je svoj, gotovo dvosatni nastup nakrcao hitovima, a otvorili su premijernom izvedbom nove pjesme ‘Karmen’. Upravo je ta pjesma, kao i istoimena opera bila izazov i inspiracija modnom kreatoru Juraju Zigmanu za nove Let3 kostime ukrašene Barbie lutkicama i kondomima koje je bend također premijerno predstavio u subotu navečer u Domu sportova. Nakon Karmen uslijedila je ‘Artemida’ i onda je u erupciji oduševljenja publike Let3 doslovno eksplodirao svirkom i energijom na pozornici isporučivši nam možda i jedan od ponajboljih nastupa u posljednje vrijeme. ‘Profesor Jakov’, ‘Omađijaj me’, ‘Mazi’, ‘Tazi, tazi’, ‘Drama’, ‘999’ i posebno ‘Riječke pičke’ prije bisa uz masovno skandiranje pune dvorane, dozvali su Letovce natrag na binu i još svirke tijekom koje se oduševljena publika nije razilazila do samog finala i ekstaze u psihodeličnoj ‘Sam u vodi’.

Sve u svemu pozitivni dojmovi kroz brojne objave na društvenim mrežama i medijima, ne stišavaju se ni dan nakon koncerta potvrđujući da je Antivalentinovo, koje je ove godine preraslo u pravi jednodnevni rock festival sa preko 5 sati programa, u tradiciji najboljih sličnih domaćih festivala kao što su bili ‘Fiju Briju’ ili ‘Zagreb gori’, upravo ono što domaćoj publici željnoj rock koncerata treba… Sigurno je da ‘Antivalentinovo’ ide dalje i da se vidimo ponovo dogodine na Antivalentinovu 3 – jer Stari lisac zna kako preživjeti Valentinovo, a svoju lukavost rado dijeli s drugima.

Foto: Ella Valentić, Dražen Kokorić (Story)