S3ngsi u Tvornici kulture promoviraju novi album “Lesi (se vraća krući)”
17. veljače 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

S3ngsi u Tvornici kulture promoviraju novi album “Lesi (se vraća krući)”

Zagrebački band S3ngsi promovirat će novi album „Lesi (se vraća krući)“ u Tvornici kulture u srijedu 29. ožujka 2017.

S3ngsi sviraju mješavinu rock brit-pop yu-punk-rock indie zvuka koju kombiniraju s višeglasnim pjevanjima, praskajućim gitarama, melodioznim refrenima, synth formama te sirovoj svirci koja se temelji na energiji, iskrenosti, spontanosti i oštroj izvedbi. Ukratko, S3ngsi su četverac u klasičnoj Clashovskoj postavi i nasljednici Zagrebačke tvrđe indie-pop-rock škole.

Na sceni su već 11 godina, a rad su započeli s dve EP-a, “Gledam Balkan sa balkona” iz 2007. i “S čim da te lupim?” iz 2009. Izvrsno prihvaćen prvi album “Moderno trijezan” iz 2010. godine postavio im je posebno mjesto na sceni nezavisnim singlovima “Disciplina” i “Univerzalka”. Tri godine kasnije izlazi drugi, duži i složeniji album “Costa S3ngsia” gdje iz punk-rock zvuka traže nove forme igrajući se s raznim stilovima brit-rock škole, instrumentima i aranžmanima. Costu je miksao Srđan Sekulović Skansi te sa tog albuma u radijski eter stižu uspješni singlovi “Dođi”, “Na more”, “Hodao on”, “Što su jutros napravile” i “Samo Štetiti”.

Tijekom prošle godine odsvirali su turneju od Beograda, Koprivnice do Dubrovnika, promovirajući nove singlove koji izlaze na novom trećem studijskom albumu „Lesi (se vraća krući)“ kojeg će promovirati u Tvornici. S njega su već skinuti singlovi “Ocean”, “Da li će te čekati”, “Samo Solarno” i “Lekcija Br.1”. Pjesme najbolje pokazuju S3ngse u svom svijetlu i mogućnosti poniranja u najdublja emocionalna stanja, nakon kojih minutu kasnije mogu napraviti rock’n’roll eskploziju.  S3ngsi će izdanje ponovno objaviti kroz nezavisnu etiketu OSA media iz Labina uz što ih veže prijateljstvo s veteranima Hrvatske indie scene The Orange Strips.

Pobjednici su 1. finalne večeri RockOff festivala za 2016. godinu u Zagrebu te su također prošle godine nagrađeni za najbolju koncertnu izvedbu u superfinalu. Iza sebe imaju tri nastupa na INmusic festivalu, dva puta su otvarali koncerte Hladnom pivu i jednom nastupali prije Manu Chaoa.

Kritika kaže da su iskreni, energični i dinamični, te neoptereći u svojim brzim ritnovima i žestokom zvuku, uspoređujući ih s Pete Dohertyjem na pozornici. Sve ćete to moći doživjeti u Tvornici kulture.

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji za 20kn, odnosno 30kn na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
  • Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
  • Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
  • entrio.hr