Kantautor bez albuma – većinom nastupa izvan Hrvatske a tako je i ovaj put
7. ožujka 2017.
Zorislav Knežević (69 Članci)
Podijeli

Kantautor bez albuma – većinom nastupa izvan Hrvatske a tako je i ovaj put

Vedran Ivorek, kantautor i glazbeni djelatnik iz Velike Gorice, mnogima poznat kao ToughRa, 10. ožujka nastupa u Tuzli u caffeu “Gajba”.

Velikogoričkom glazbeniku je ovo prvi nastup u Bosni i Hercegovini te nastavak bogate koncertne aktivnosti. Prošlu godinu je proveo na “mini” turneji po Irskoj, Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. Nastupio je na četiri međunarodna festivala, gdje je izvodio pjesme na hrvatskom jeziku, a ubilježio je i festivalski nastup na domaćem terenu. U Beogradu je osvojio treće mjesto na Beogradskom festivalu kantautora pjesmom “Pozdravi Sunce”, za koju je, u sklopu live shootinga, snimljen video. Shoom studio iz Beograda je zadužen za produkciju videa koji će uskoro biti objavljen. Dodajmo i činjenicu kako je pjesma “Pozdravi Sunce” dobro prihvaćena u Irskoj i Sloveniji.

Za kontroverznu pjesmu “Domovina” je također snimljen live video, i to u suradnji s mariborskim Glasom podzemlja koji godinama oblikuje mariborsku glazbenu scenu. Do potonje suradnje je došlo putem S.O.S. festivala u Mariboru.

Jedina studijska snimka ToughRe za sada je pjesma “Navijači”, koju je snimio sa svestranim velikogoričkim bendom The Cliffhangers. Za zaključiti je kako se svašta događa u ambicioznoj karijeri kantautora. Preostaje jedino pitati – zašto nema albuma?

“Albuma nema zbog raznih obveza i turneja, a jedna od najvažnijih je priprema najvećeg europskog singer-songwriter festivala, Exposure music festivala, čiji sam glavni organizator”, objašnjava ToughRa i dodaje: “Festival u Veliku Goricu dovodi izvođače iz cijelog svijeta. Tako će biti i ove godine, od 22. do 26. lipnja. A turneje, turneje su gušt!”.

Ako vas put nanese u Tuzlu u petak, 10. ožujka, svratite u Gajbu i poslušajte ljubavno-socijalne pjesme koje čekaju da napune album ovog singer-songwritera.

Foto: Emanuela Tomino i Slavko Rajh