J.R. August zašao u opasne vode!
11. listopada 2019.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

J.R. August zašao u opasne vode!

.R. August, pravim imenom Nikola Vranić, izniman je talent predodređen za međunarodni uspjeh, ime koje nadilazi granice regije i čije će stvaralaštvo obilježiti godine pred nama.

Između klavirskih nota i žanrovski neuhvatljiv, J.R. August od pojavljivanja i prvih pjesama oduševljava publiku i kritiku. “Dangerous Waters” njegov je album prvijenac, svake pažnje vrijedan uradak u kojem se ocrtava izniman talent J.R. Augusta. Glazba koju stvara vuče utjecaje iz različitih smjerova: od starog klavirskog bluesa i boogie-woogieja, preko folk kantautora pa do suvremene indie glazbe – ali je u potpunosti njegova, sastavljena od njegovog imaginarija rijeka, šuma i životinja koje u njima žive.

Nakon pet EP izdanja i uvrštavanju na listu talentiranih glazbenika od strane čuvenog Coldplaya, objava albuma “Dangerous Waters” zatvara jedno i otvara novo poglavlje njegovog stvaralaštva.
Na albumu se nalazi deset pjesama, od kojih šest prethodno objavljenih, ali u ponovno masteriranih u Croatia Records studiju: “Crucify Me” koja će uskoro dobiti novi vizualni pečat u režiji Filipa Gržinčića, “Lead the Way”, “Rivers Runs Through”, “Hold Your Horses”, “Mindheart” i “When I Wake up Tommorow”.

Njegova su crkva pjesma i rijeka pa tako u J.R.-ov svijet uranjamo uz zvuke prirode koji otvaraju novu pjesmu “Fisherking (The Meeting)”. Uz nju te naslovnu “Dangerous Waters”, “The Brown Trout and The Nightingale” i “Let’s Get Together” kao nove pjesme iz svijeta J.R. Augusta postaje jasno zašto se radi o vanserijskom talentu koji nadilazi granice regije.

J.R. potpisuje glazbu, tekstove i produkciju. Pjesme i talent su na prvom mjestu, ali likovno su sjajno priču zaokružile Klasja & Zita uz fotografije Luke Smuka. Za snimanje i miks zaslužan je Dražen Završki, Invisible Choir pod vodstvom Sebastiana Jurića dao je novu dimenziju pjesmama, a svaki J.R-ov obožavatelj putem Indiegogo kampanje zauvijek ostao upisan kao dio ove sjajne priče.

Album “Dangerous Waters” po cijeni od 79 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, boljim CD shopovima te svim digitalnim platformama. Koncertna promocija albuma održat će se u Vintage Industrial Baru 14. studenoga s početkom u 20 sati. Ulaznice nabavite u pretprodaji po cijeni od 40 kuna.

Foto: Nikola Knežević