Uz Children of Bodom nastupaju još dvije nove metal atrakcije
9. ožujka 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Uz Children of Bodom nastupaju još dvije nove metal atrakcije

Finske metal legende Children Of Bodom se nakon jedanaest godina vraćaju u Zagreb, u sklopu turneje „20 Years Dirt & Down“, kojom obilježavaju dvadeset godina od svojeg prvog, ujedno i najbitnijeg albuma „Something Wild“. Koncert će se održati 23. ožujka u dvorani Tvornica Kulture.

Kao posebne goste Children Of bodom dovode dve nove nove metal atrakcije, danske alter metalce Forever Still i kanadske progresive metalce Oni. Forever Still za sebe kažu da su potpuno iskren i emocionalan „in-your-face“ heavy rock bend bez ikakvih izgovora. Njihova široka glazbena lepeza uključuje od atmosferskih elektronskih tekstura do agresijom nabijenih gitarskih rifova, sve upotpunjeno sa odličnim vokalom pjevačice Maje koja u svojim pjesmama prelazi od emocionalnih balada do agresivnog vrištanja. Do sada su objavili dva EP-a; “Breaking Free” i  ‘Save Me’, a na ovoj turneji promoviraju svoj debi album „Tied Down“

Oni dolaze iz Kanade i svoje ime su uzeli prema imenu zloglasnog japanskog demona koji širi patnju i jad. Osnovani su 2014. godine u Ontariu. Specifični su po tome što im je svaka pjesma potpuno drugačijeg stila, no ipak u okvirima progresive metala. Njihov debi album ‘Ironshore’ je producirao Josh Wilbur (Lamb Of God, Gojira), a Oni će ga predstaviti publici na ovo turneji.


Children Of Bodom su melodic death metal bend iz grada Espoo u Finskoj. Grupu su 1993. godine osnovali vokal, gitarist i vođa grupe Alexi Laiho i bubnjar Jaska Raatikainen. Godine 1997. su objavili svoj prvi album „Something Wild“. Album je prodrmao cijelu metal scenu i dospio na sve top liste, a u Finskoj je dospio do prvog mjesta ljestvice, gdje se je zadržao čitavih osam tjedana. Album „Something Wild“ postigao je veliki uspjeh, čime su Children of Bodom u kratkom roku postali zvijezde, posebice virtuozni gitarist i frontmen Alexi Laiho-Wildchild. Drugi album „Hatebreeder“ objavljen je 1999. godine. Uslijedila je turneja koja je uključivala i Japan, gdje su u potpunosti trijumfirali sa svim „sold out“ koncertima, što je zabilježeno i na DVD-u „Tokyo Warhearts – Live In Japan“. Godine 2000. Children Of Bodom su objavili svoj treći, do tada najuspješniji album, „Follow The Ripper“, kojim su postigli zlatnu tiražu te dospjeli i na američke top liste, pa tako Children Of Bodom ubrzo postaju najveći finski izvozni metal proizvod. Jedna od formula uspjeha Children Of Bodoma je i ta da su pomiješali više žanrova metala i stvorili novu fuziju, koju su zatim od njih preuzeli mnogi mladi metal bendovi. Time su uspjeli proširiti krug slušatelja te prodrijeti i do publike koja ne sluša isključivo metal.

Oni

Children Of Bodom

Godine 2017. Children Of Bodom kreću na turneju kojom obilježavaju dvadeset godina od izlaska njihovog prvog albuma. U sklopu turneje, koju su nazvali „20 Years Down & Dirty“, posjetit će  i Zagreb i to nakon jedanaest godina, kada su u siječnju 2006. godine odžali nezaboravan koncert u rasprodanoj dvorani Boogaloo. Koncert će se održati u četvrtak, 23. ožujka u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Na turneji će, osim što će promovirati svoj posljedni, još uvijek aktualni album „I Worship Chaos“, predstaviti i presjek karijere.
Početak koncerta najavljen je za 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 180 kn u pretprodaji i 200 kn na ulazu. Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing & Tatto Studio – Gundulićeva 31, Rockmark – Berislavićeva 13, Vallhala Metal Bar – Radićeva – 25; u Rijeci: Dallas Music Shop – Splitska 2A, ON PAROLE – http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem www.eventim.hr.