Podizanjem zastave na splitskoj Pjaci službeno započeo Tjedan Porina
11. ožujka 2017.
Music Box (8990 Članci)
Podijeli

Podizanjem zastave na splitskoj Pjaci službeno započeo Tjedan Porina

Točno u podne mališani iz Dječjeg zbora Srdelice podignuli su Porinovu zastavu u Splitu u prisustvu izvršnog direktora Porina, Tomislava Mrduljaša, glazbene dive Zorice Kondže te gradonačelnika Ive Baldasara. Gradska glazba ‘Zvonimir’ iz Solina i Dječji zbor Srdelice u majicama Porina uz pjesmu su prošetali centrom Splita praćeni pljeskom okupljenih domaćina. 

“Podizanjem Porinove zastave otvoren je Tjedan Porina jer želimo da grad ovih nekoliko dana živi glazbu. Ovo je Tjedan hrvatske glazbe u Splitu, a obilježit će ga brojna događanja sve do završne svečanosti dodjele nagrada u Spaladium Areni”, rekao je Mrduljaš. Na otvaranju Tjedna Porina bila je i Zorica Kondža, čiji je album “Live Lisinski” nominiran za najbolji koncertni album.

“Porin se treći put održava u Splitu, što je i normalno, jer je iz našega grada izašlo najviše glazbenika i najboljih pjevača. Porin je nagrada glazbenicima i vjetar u leđa kako bi i dalje nastavili kvalitetno raditi. Zato bi mi bilo drago da 30 godina solističke karijere okrunim jednom statuom”, istaknula je Kondža.

Organizatori su i ove godine pripremili mnogobrojna popratna događanja, koja će biti izvrsna uvertira u završnu dodjelu glazbenih nagrada 17. ožujka u Spaladium Areni.

Tako će se u subotu, 11. ožujka u 20 sati na splitskoj Peškariji održati prvi od nekoliko evenata ususret Porinu, tradicionalni gradski tulum pod nazivom “Disko Peškarija” uz DJ Miru, BEATS’n’SAX i Ivana Škvorca na saksofonu.

U srijedu, 15. ožujka u 11 sati u Cornaro Hotelu najavljena je konferencija za medije “Treća godina Porina u Splitu”, u 19 sati na splitskoj Pjaci posjetitelji će moći uživati u nastupu Jukebox live banda, a dan kasnije, 16. ožujka, očekuje nas zanimljiv program.

Glazbenici će se dan uoči dodjele družiti u Fabrique Pubu u 17 sati na gala eventu StoryGourmet uz promociju novog broja časopisa u izdanju Adria Medije Zagreb, a već u 19 sati na splitskoj Pjaci nastupit će Ana Opačak & Lite Motive. U 19 sati održat će se i svečano otvorenje novouređenog Cornaro Hotela, koji već godinama ima status “prijatelja Porina”.

Na dan dodjele, 17. ožujka u Cornaro Hotelu održat će se panel diskusije HDS ZAMP-a. U 11 sati bit će prva pod nazivom “Susret s korisnicima glazbe iz Splitsko-dalmatinske županije”, potom će se u 13 sati održati konferencija za medije RockOff festivala i Thrill Blues festivala, a u 14 sati nastavit će se s drugom panel diskusijom “Tradicijska glazba, pravna regulativa i naplata autorskih prava.

Tjedan Porina završit će svečanom dodjelom glazbenih nagrada 17. ožujka u Spaladium Areni uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatske televizije te u programu Hrvatskog radija s početkom u 20 sati.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti na blagajni Spaladium Arene, svim prodajnim mjestima Adriaticketa ili online na www.adriaticket.com

Foto: Miro Lelas