Uskoro otvorenje novog hip-hop programa u Saxu
15. ožujka 2017.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Uskoro otvorenje novog hip-hop programa u Saxu

Beogradskim reperima Bad Copy pripala je čast da u subotu, 25. ožujka, u Saxu otvore novi hip-hop program pod imenom Mic Dop.

Prije njih nastupit će Lipi Ive, a svi koji budu zainteresirani za open mic moći će se jednom pjesmom predstaviti publici. Nakon koncertnog dijela palicu preuzima DJ Rofellos. Karte po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna mogu se kupiti svakim radnim danom u Saxu od 20h, a na dan će ako ih ostane koštati 60 kuna.

Mic Drop je klupski hip hop program koji se održava jednom mjesečno u Saxu u organizaciji Hip Hop Unityja i Hangtime Agencyja. Pod motom „Make hip hop great again“ ideja programa je na jednom mjestu pružiti najbolje od domaće i regionalne hip hop scene. Uz live nastupe etabliranih kao i underground imena, prilika je to za poslušati probrane DJ setove uz nezaobilazni open mic sa željom da svi daju doprinos ovom projektu kroz svoja znanja i sposobnosti, ali prije svega pozitivne vrijednosti hip hopa koje program zastupa i želi ostvariti u najvećoj mogućoj mjeri. #makehiphopgreatagain

Bad Copy u sastavu Ajs Nigrutin, Sky Wikluh i Timbe djeluju od 2001. godine,  iza sebe imaju 4 studijska albuma, mnoštvo solo projekata kao i suradnji s drugim glazbenicima i spadaju među najpopularnije ex-Yu hip hop bendove. U samom početku bio je dvojac, a činili su ga Ajs i Miki Boj koji je tragično preminuo 1999. na Kosovu. Kultni album prvijenac „Orbod Mebej“ izdali su davne 1996. Ajs Nigrutinu se kasnije pridružuje Timbe, a početkom 2000-ih trojac upotpunjuje Sky Wikluh. 2003. izdaju „Sve sami hedovi“ koji jako dobro prolazi kod publike i kritike. Nakon toga slijede dvije godine pauze da bi 2005. izbacili „Najgori do sada“ te ponovo uzeli pauzu kako bi se posvetili solo projektima. Bend je 2011. ponovo krenuo s radom i nakon dvije godine izbacuju sad već legendarne„Krigle“, njihov četvrti studijski album. Pripala im je čast biti prvi headliner na Mic Dropu, a ovo im je ujedno i premijerni nastup u Saxu!

Kaštelanski MC Lipi Ive je u kući! Sastoji se od 20g munje, 80g psihodelije, 0.8g skanka, 2g strpljenja i 85 kila čiste lipote. Prepoznatljiv je po svom težaškom kaštelanskom naglasku, old school rapu i anegdotama iz dalmatinske svakodnevnice. Već je imao priliku dijeliti binu s dokazanim izvođačima scene kao što su Bolesna braća i Frenkie, a snimio je i pjesmu s Kandžijom. Ovom prilikom  promovirat će svoj novi mixtape “Zaspa Je Lipi Ive” koji možete skinuti na službenoj stranici Hip Hop Unityja.

Rofellos je veseljak sa zagrebačkom adresom, torbom punom neočekivanih digova i masnih beatova. Osnivač je Hip Hop Unityja, utemeljitelj Dregermajster Crewa te momentalno dijeli jedinice i dvojke s DJ Chillom u Juicy Croatia i Grale Gelipterom u Dreger Bass Sekciji. U zadnje vrijeme bavi se svojim novim projektom Grime Croatia, koji je fokusiran na grime i diga najluđe cutove koje se mogu zalijepiti u jedan set. Rezident je na zagrebačkim programima Mic Drop i Mad Ting! Hip Hop aktivizmom bavi se od 1999. godine, a prvi vinil je kupio 2001. otkada ne prestaje digati i tražiti nove audio delicije. Setovi su mu svojevrsni čobanac urbanog zvuka: miksa od klasika do novog vala, od boom bapa do trapa, od nježnog RnB-a do agresivnog grimea.