Mračan spot za novi singl grupe M.O.R.T. – “Draga majko”!
27. studenoga 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Mračan spot za novi singl grupe M.O.R.T. – “Draga majko”!

Sinjska rock četvorka M.O.R.T. predstavila je videospot za novi singl „Draga majko“ ukupno šesti skinut s aktualnog albuma „Tužna kocka“.

Spot vodi kroz upadanje i ispadanje iz svijesti u kojoj se ne može razlikovati što je java a što mora, nije jasno gdje jedno počinje a drugo završava, te koje od tih stanja je bliže ‘stvarnosti’ i što se za nju nagovještava” – objasnio je režiser videa Toni Mijač, izuzetno talentirani umjetnik koji je radio spotove za grupe Darkvud i Big Strip Gorila te pjevačicu Anu Opačak.

Inspiraciju za singl bend je objasnio riječima “Pjesma je nastala prije par godina u jutarnjoj tjeskobi oko budućnosti koja se sukobila sa eksplozijom boja na slici u Milinom kućnom boravku. Egzistencijalna kriza sa sjećanjem na dragu majku. Razmišljanje o buđenju iz lošeg sna. Putovanje od nevinosti do iskustva

„Draga majko“ nalazi se na albumu „Tužna kocka“ objavljenom 2016. godine. Treće izdanje M.O.R.T.-a dosad je realiziralo čak pet singlova – „Volim“, „Na cesti“, „Plamen što kriješ“, „Logor“ i „Olovni vojnici“, dok „Draga majko“ stiže u vrijeme kad grupa finišira kampanju za svoju novu kreativnu etapu. „Standing Runningman“ naziv je njihovog prvog albuma na engleskom čije pjesme bend već neko vrijeme izvodi na koncertima.

Jedan od nastupa na kojem će se moći čuti i svi singlovi i ponešto novih pjesama M.O.R.T. će odsvirati u subotu 1. prosinca u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Druge večeri 14. Pozitivnog koncerta bend će podijeliti pozornicu s grupama Hladno Pivo, PipsChips&Videoclips i Ischariotzcky.

Foto: Vedran Levi