Darko Rundek: “Animatori su bili bend koji je donio sunce na scenu, te laganu i vrlo pismenu muziku”
20. ožujka 2017.
Boris Abramović (274 Članci)
Podijeli

Darko Rundek: “Animatori su bili bend koji je donio sunce na scenu, te laganu i vrlo pismenu muziku”

17. i 18. ožujka u Centru mladih u Slavonskom Brodu održan je jubilarni deseti Memorijal Krešo Blažević “Ostat ću mlad“ u spomen na prerano preminulog Brođanina Krešimira Blaževića, vođu grupe The Animatori.

U organizaciji udruge Kameleon & Mreža i uz pomoć Krešinih prijatelja i brodskih glazbenika ova hvalevrijedna manifestacija održava se već deseti put i svake godine organizacija se diže na jedan viši nivo.
U dva dana u odlično posjećenom prostoru Centra mladih predstavili su se brojni brodski rock bendovi koji su se prvu večer predstavili u akustičnom, a drugu u električnom izdanju i izvođenjem odabranih Krešinih pjesama odali počast velikom autoru. Izvođenjem svojih autorskih pjesama pokazali su da u Brodu još uvijek ima potencijala koji će nastaviti Krešin prerano završeni put.

Foto: Vlatko Šplihal

Uz brojne brodske bandove gost ovogodišnjeg memorijala bio je i Darko Rundek koji je nastupio kao gost Alena Vlajnića i Akrobatskog orkestra sastavljenog od desetak mladih Brođana.

“Animatori su stvarno bili bend koji je donio sunce na scenu i baš neku lijepu, laganu muziku, ali vrlo pismenu, zeleno napisanu i otpjevanu. Baš su bili bend koji ima posebnu boju i kvalitetu. Drago mi je što smo podijelili jedno lijepo sjećanje i što je Brod iznjedrio jednog tako lijepog čovjeka”, rekao je Darko Rundek te najavio turneju povodom 20 godina izdavanja albuma “Apokalipso”, a sljedeće godine možemo očekivati i novi studijski album.

Uz samu svirku na memorijalu su čitane poezija i proza, a u nekoliko popratnih događanja moglo se sudjelovati u debati o Krešinoj glazbi, radionicama bas gitare i kreativnog pisanja, pogledati izložbu i dokumentarni film za koji je Krešo radio glazbu.
Nadamo se da su pripreme za sljedeći, jedanaesti, memorijal već počele jer je ovaj lijep događaj pokazao da sjećanje na Krešu i njegov rad nije izblijedjelo i da je ovakav spomen na njega najmanje što se može učiniti za takvog velikog autora, Brođanina i divnog čovjeka.

Pogledajte u bogatoj fotogaleriji Vlatka Šplihala kako je to bilo na ovogodišnjem Memorijalu “Ostat ću mlad”: