Predstavljamo vam novi bend – BluVinil, sastavljen od 5 studenata 5 fakulteta
21. travnja 2017.
Music Box (9876 Članci)
Podijeli

Predstavljamo vam novi bend – BluVinil, sastavljen od 5 studenata 5 fakulteta

BluVinil predstavlja singl prvijenac ‘Mili brat’, a prvu svirku pripremaju 26.4. u Vinylu!

Novi autorski bend imena „BluVinil” predstavlja prvi singl ‘Mili brat’, a svoj će premijerni nastup održati 26. travnja u Vinylu gdje će se predstaviti publici svojom prvom svirkom!

„BluVinil” je glazbeni sastav osnovan u proljeće 2016. godine u Zagrebu, a čine ga petorica studenata okupljenih u želji da slobodno eksperimentiraju s glazbenim stilovima unutar klasičnog pop-rock izričaja. Osnovna misao benda je stapanje svijeta radiofoničnih pjesama sa svijetom nekonvencionalnih glazbenih oblika.

Pod etiketom Dallas Recordsa predstavljaju singl prvijenac pod nazivom „Mili Brat” koji je snimljen u AMS studiju, a nedavno je ovjenčan i spotom koji je snimljen u Francuskom paviljonu Studentskog centra. U sklopu video produkcije ostvarena je suradnja s glumcima zagrebačke Akademije dramske umjetnosti Pavlom Matuškom i Veronikom Mach.

„Iako pjesma naoko opisuje ljubavni trokut, zapravo se radi o podvojenosti unutar ljubavnika razapetog između straha od vezivanja s jedne strane i iskrene želje za potpunim prepuštanjem partneru s druge. Svi mi unutar sebe nosimo tu dualnost i ona ponekad zna imati razorne posljedice po naše bližnje. Mili brat opisuje upravo jedan takav toksični odnos.“ (Matej Nakić, BluVinil)

Nastupom u Vinylu premijerno će se predstaviti publici, a izvest će pjesme sa svog nadolazećeg debitantskog albuma, uključujući i naslovni singl „Mili Brat“.

Članovi benda su pijanist Filip Knežević, bubnjar Marko Štimac, bas gitarist Bruno Jakelić, gitarist Luka Načinović te pjevač i tekstopisac Matej Nakić.

Izvor: Dallas Records