Riječke rock snage Sillycons na novom Glazbenom loncu
26. travnja 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Riječke rock snage Sillycons na novom Glazbenom loncu

Pobjednici Ri Rocka i nove riječke rock snage Sillycons kreću prema Zagrebu kako bi nam pokazali što su to skuhali na svome prvijencu „Rise N Shine“.

Glazbeni lonac ugostit će ih u subotu, 6. svibnja, a momci će pokazati kako riječka rock scena još uvijek ima svoje adute. Bend je nastao 2013. godine, a trenutnu postavu benda čine Dario Butković (vokal), Arijan Birkić (gitara, prateći vokal), Sanjin Perović (bas gitara), Armando Floričić (bubnjevi) i David Košara (klavijature). Sretna godina za Sillyconse definitivno je 2015. – te su godine pobijedili na Ri rock-u i Rovinj music festivalu, a nastupili su i na brojnim drugim natjecanjima i festivalima diljem zemlje poput HGF-a, O´rock festivala, St@rt festivala…

Momci teže žestokom i upečatljivom zvuku koji je mješavina raznih žanrova i utjecaja. Kombinacijom tvrdih rifova i nježnijih melodija bend pronalazi svoj zvuk i izražava emocije. Pažnju publike i kritike zadobili su singlom i odličnim videospotom “Morning Light”. Ove godine snimljen je studijski prvijenac “Rise N Shine” koji je izašao prije nekoliko tjedana. Album je snimljen u studiju G.I.S. pod produkcijom Mateja Zeca.

Na Glazbeni lonac Sillyconsi dolaze zeru utišani, no ne sumnjamo da će u subotu, 6. svibnja žbuka na zidovima Kaveza drhtati pred time što nam Riječani donose.

Ulaz u Kavez je slobodan i svi su dobrodošli, a dobrodošle su i donacije u lončić iz kojeg sav prikupljen iznos ide isključivo izvođačima kao potpora njihovom radu.