Grupa Po’ Metra Crijeva spotom za pjesmu “Čižićka Rapsodija” najavljuje novi album
26. rujna 2022.
Music Box (9893 Članci)
Podijeli

Grupa Po’ Metra Crijeva spotom za pjesmu “Čižićka Rapsodija” najavljuje novi album

Iako su Istra i sjeverno hrvatsko Primorje poznati po dinamičnoj gastro sceni, Riječkom karnevalu, mješavini klasične, mediteranske i industrijske ostavštine, nimalo ne zaostaju u ponudi glazbenih sastava autentičnog zvuka koji miješaju tradicijsko primorsko pjevanje i instrumente i modernu metal glazbu.

Riječka grupa Po’ Metra Crijeva kao prvi singl sa nadolazećeg albuma 26. rujna 2022. godine u opticaj je na sve veće streaming platforme i u radijski eter pustila pjesmu “Čižićka Rapsodija”, a radnja animiranog spota inspirirana istinitim događajima odvija se u mjestu Čižići na otoku Krku, popularnom po plaži s ljekovitim blatom.
“Što se to točno nalazi u čižićkom blatu, što obogaćuje ten i čini vašu kožu ljepšom saznajte tako da bacite uho i oko na spot i doživite spoj tradicije, trilera i horora u komičnom metal ruhu”, rekli su dečki iz PMC-a.

Novi album ča metalaca Po’ Metra Crijeva(PMC), radnog naziva “Boškarin 4”, svjetlo dana trebao bi ugledati u proljeće 2023. godine, a bit će dostupan na svim velikim streaming platformama, a na ploči i CD-u objavit će ga pulski No Profit Recordings, te će ovo biti i prva suradnja grupe i izdavača, a izdanje će pratiti  i uzbudljivi nastupi uživo. Spot za pjesmu Čižićka Rapsodija stvaran je u Undertoon studiju u Puli, a glavni i odgovorni animator je Saša Đuračić. Grupu uhvatite na koncertima diljem Hrvatske, a prvi veći koncert najavljen je za zagrebačku Močvaru ovog 28. listopada.

Foto: Kristijan Vučković