Nepopravljivi romantičari iz Posegane predstavili album prvijenac ekskluzivno na Deezeru
5. svibnja 2017.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Nepopravljivi romantičari iz Posegane predstavili album prvijenac ekskluzivno na Deezeru

Posegana, tamburaški sastav iz Požege koji se široj publici predstavio 2013. godine singlom “Doživotno tvoj” predstavlja svoj album prvijenac istoimenog naziva.

Album koji u prodaju izlazi 12.5., a ekskluzivno od petka, 5. svibnja album poslušajte na Deezeru. Pjesma koja je obilježila njihovu karijeru i po kojoj njihov debitantski album nosi ime postala je u ove četiri godine pravi evergreen, a u tom periodu obilježila je i mnoge ljubavi, postavši jednom od najpopularnijih pjesama na brojnim svadbama. No, dečki iz Posegane nisu mirovali nakon prvog singla te su u periodu nastajanja albuma publici predstavili 5 singlova uz prateće spotove (“Ljubav, to smo mi”, “Znaš li da te volim”, “Da uz tebe dišem”, “Na na na”, “Dovraga sve”) koji su redom nastavili oduševljavati sve brojnije fanove ovih nepopravljivih romantika.

Njihova glazba odiše svježinom koju mogu zahvaliti uistinu odličnom autorskom timu sastavljenom od poznatih hrvatskih skladatelja i tekstopisaca (Marko Tomasović, Štefanija Soldan, Uršula Tolj, Mario Vestić Damjan Pirović, Josip Plivelić, Dražen Bočkaj).
Ljubavna tematika koja se provlači kroz sve pjesme ovog sastava te iskrenost i optimizam kojim momci iz Posegane zrače svakim singlom oduševljavaju radijske urednike i slušatelje diljem Hrvatske. Upravo zato je njihov album prvijenac jedno od najiščekivanijih tamburaških izdanja ove godine. Uz sve dosadašnje hitove, na albumu će se naći 4 nove pjesme, uključujući prekrasnu baladu “U zagrljaju tvom”, emocijom nabijenu “Tražim nekog” i balaševićevsku “Ogrlicu od samoće”. Najavni singl za album, “Ti si mi sve”, himna je svake iskrene ljubavi koja svoju radijsku i televizijsku premijeru ima u petak, 5.5. u 19h.

Pjesmu “Ti si mi sve” autorski potpisuje Marijo Kovačević, i sam član Posegane, dok se za prepoznatljivo lepršav aranžman pobrinuo Zvjezdan Marjanović, odgovoran za aranžmane većine pjesama na albumu. Video priča za novi singl je djelo Josipa Grizbahera iz Cinematic studija iz Osijeka. Crtice iz ljubavnog života mladoga para koji su utjelovili sjajni glumci Srđana Prekodravac i Matej Barić pogledajte premijerno na CMC televiziji u 19h.
“Doživotno tvoj”, album prvijenac Posegane, koji u prodaju izlazi u petak, 12.5., ekskluzivno poslušajte na Deezeru od 5.5.

Posegana je nastala 2012. godine kao projekt petorice prijatelja koji su željeli ponuditi nov i kvalitetan glazbeni materijal na tamburaškoj sceni. U trenutku snimanja prvog singla “Doživotno tvoj” nisu bili ni svjesni činjenice da kreću u četverogodišnji rad na albumu te da će u tom periodu okupiti autorsku i producentsku ekipu koja će zalaganjem i iskrenom ljubavlju prema glazbi privući velik broj slušatelja. Uz stalnu prisutnost u televizijskom i radijskom eteru, YouTube kanal Posegane ostvaruje uistinu zavidan broj posjetitelja koji iz dana u dan raste. Poseganu danas čine Antun Adžić, Saša Botički, Mihael Bumba, Ivan Karadža, Marijo Kovačević i Ivan i Josip Ralašić, a uz producentsku ekipu studija HARDWORK iz Požege, u sastavu Zvjezdan Marjanović, Damjan Pirović i Ante Akrap stvorili su prepoznatljiv zvuk pop-tamburaškog izričaja. Album prvijenac svakako je nešto što će Posegani dati dodatni motiv da nastave dalje s upornim radom, za koji iz njihova primjera možemo reći da se uistinu isplati.

Izvor: Croatia Records