Exit objavio sjajna imena za Dance Arenu – Nina Kraviz se vraća u Novi Sad!
10. svibnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Exit objavio sjajna imena za Dance Arenu – Nina Kraviz se vraća u Novi Sad!

Poznati britanski dnevnik i jedan od najuglednih svjetskih medija, The Guardian, i ove godine uvrstio je EXIT festival na listu vodećih glazbenih festivala!

Na listi su i drugi dobro poznati giganti festivalske scene, kao što su danski Roskilde i španjolski Bilbao BBK Live, a svoje mjesto su pronašli i noviji festivali kao što su nizozemski Dekmantel ili Secret Solstice na Islandu. “Ne, ovo nije vaša lista muzičkih želja, ovo su headlineri EXIT festivala u Srbiji”, stoji u tekstu The Guardiana gdje su navedena neka od velikih imena koja će nastupiti na ovogodišnjem EXIT festivalu, među kojima su izdvojeni The Killers, Liam Gallagher, Years & Years i Jason Derulo. Još jedan britanski list Mirror za ovogodišnji EXIT zaključuje da se radi o festivalu “koji nećete zaboraviti prilično dugo”, te da njegov ovogodišnji program sadrži redom “blockbuster headlinere” kao što su Killersi, Liam Gallagher, Years & Years i drugi! I Mirror je proglasio EXIT za jedan od najboljih europskih festivala sa još svega pet odabranih gdje su očekivano i belgijski Tomorrowland, te španjolska Primavera. Mirror podsjeća da veliko “EXIT Ljeto ljubavi” okuplja četiri festivala u četiri zemlje na četiri spektakularne lokacije, među kojima se izdvaja fantastična Petrovaradinska tvrđava. Osim ova dva prestižna lista, EXIT su u listu najboljih europskih festivala za sad uvrstili i The Telegraph, DJ Mag, Everfest, Standard i What’s On.

Nakon glavne pozornice, ovogodišnji EXIT nastavlja i s nizom headlinera na jedinstvenom mjestu globalne elektronske scene, čuvenoj mts Dance Areni, na kojoj je doček jutarnjeg sunca postao jedno od životnih iskustava koje se mora doživjeti i o kojem su pisali gotovo svi vodeći mediji u svijetu. Poseban doživljaj svake godine posljednje je jutro kada sve pozornice na tvrđavi završe s programom i svi krenu na “hodočašće” prema Areni ispratiti finale Exita. Privilegiju da zatvori ovogodišnji EXIT, ove godine imat će jedna od najznačajnijih umjetnica na svjetskoj elektronskoj sceni – Nina Kraviz! Sibirska trendseterica poznata je po beskompromisnim i energičnim DJ setovima s glazbom koju se mnogi ne bi usudili zavrtiti, a u proteklih godinu dana imala je završne setove samo na odabranim festivalima o kojima je poslije pričao cijeli svijet. Finalnu noć na Areni, u nedjelju 9. srpnja, suvremenim techno zvukom ispunit će i berlinski heroj Rødhåd, nigerijsko-libanonska zvijezda Nicole Moudaber, naša međunarodno hvaljena Tijana T te dvojica domaćih techno producenata u svjetskom usponu Scalameriya i Ilija Đoković. Ovakav furiozan program u nedjelju zaokružit će još jedan veliki globalni techno headliner čije će ime također biti ubrzo objavljeno s ostatkom programa ovogodišnjeg izdanja mts Dance Arene!

Prošlog ljeta Nina Kraviz je s nevjerojatnom lakoćom uspjela osvojiti najveću europsku tvrđavu, a kako je poslije priznala u VICE filmu o fenomenu kultne pozornice Exita, spektakularan prizor jutra na Areni urezao se duboko u njeno pamćenje. Od prošlog susreta, Nina je objavila sjajan mix album za londonski Fabric, a nedavno je u britanskoj prijestolnici lansirala i svoju novu etiketu GALAXIID, sestrinsku njenoj трип etiketi, i to u novom londonskom megaklubu, Printworks. Na Ibizi je rezident u okviru Cocoon žurki i najavljena kao specijalna gošća za ovogodišnji Afterlife, a ove godine glavni elektronski događaji kao što su Sonar, Time Warp, Awakenings, Dekmantel i drugi upisali su je kao apsolutnog headlinera. Za svoj povratak u Srbiju ove godine, Nina je osobno izabrala upravo EXIT i specijalni “closing set” na Areni!

I Nicole Moudaber je dobro zapamtila kakva energija izbija iz grotla na kraju tvrđave i ove godine riješila upisati EXIT u svoj kalendar čija popunjenost seže i po dvije godine unaprijed! Heroinu techna i vjerojatno omiljenog izvođača svog mentora Carl Coxa, brojni svjetski mediji opisivali su superlativima, a njene setove uz Exit, upisali su i Glastonbury, Coachella i brojni drugi najveći festivali. Jedna od ikona Ibize, ove godine potvrđena je kao gošća na žurkama koje organiziraju Marco Carola i naravno, Carl Cox!

Rødhåd svoju privrženost ovdašnjoj publici dokazuje treću godinu uzastopno u tradicionalnim žurkama u krcatom beogradskom klubu Drugstore, a ovog ljeta vrijeme je da se ostvari ono što je najavio još prošle godine – prvi nastup na Exitu! Jedan od najtraženijih techno producenata današnjice, uz programe najvažnijih festivala, redovan je gost u najpoznatijim klubovima kao što su Berghain, Concrete i Fuse, a za njegovu etiketu Dystopian izdaje nova generacija zvijezda kao što su Recondite, Vril, Alex.Do, ali i svojevrsna rezidentica Exita, Tijana T!

Nakon što je upisala gotovo sve najznačajnije klubove našeg vremena kao što su Berghain, Space, Fuse, Corsica Studios, Bassiani, The Block i brojni drugi, Tijana je ove godine posložila neke od vodećih elektronskih događaja kao što su Melt, Dekmantel i švedski Into the Factory, vrijeme je za povratak na mjesto koje s punim pravom smatra svojim, i to još iz dana kada je bila zaštitno lice Exita – njeno veličanstvo mts Dance Arena!

Jednodnevne ulaznice za EXIT u prodaji od utorka!

Od utorka, 16. svibnja u prodaji će biti dnevne ulaznice za EXIT po najpovoljnijim cijenama na svim prodajnim mjestima EXIT festivala.

EXIT tim ove godine spojit će čak četiri festivala u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Crnoj Gori u veliko EXIT Ljeto ljubavi 2017. EXIT će ove godine početi dan ranije, u srijedu, 5. srpnja na tzv. nultom danu festivala, kad nas očekuje spektakl godine i nastup sastava The Killers, a njima će se do 9. srpnja na pozornicama širom Petrovaradinske tvrđave pridružiti i Liam Gallagher, Jason Derulo, Years & Years, Rag’n’Bone Man, Jake Bugg, Paul Kalkbrenner, Hardwell, Róisín Murphy, Solomun b2b Dixon, Jamie Jones, Black Coffee, Hot Since 82, Duke Dumont, Robin Schulz, Alan Walker, Lost Frequencies, Noisia, Foreign Beggars, Princess Nokia, Discharge, The Damned, Black Dahlia Murder, Recondite, Dax J, Function, Antigone b2b Francois X i brojni drugi.