Pankrti, Jonathan, Kandžija i Gole žene, Rambo Amadeus i Detour na Ljetu u MSU-u
22. svibnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Pankrti, Jonathan, Kandžija i Gole žene, Rambo Amadeus i Detour na Ljetu u MSU-u

Nakon tri uspješne sezone, Ljeto u MSU u svom četvrtom izdanju predstavlja nesvakidašnju kombinaciju najuzbudljivijeg od glazbe, suvremene umjetnosti i filma, a uz brojne posebnosti i iznenađenja, bogati multimedijalni program ove će godine premijerno uključivati i umjetničke performanse.

Provesti subote u muzeju a ljeto u gradu dugo neće biti ovako primamljivo jer na najposebnijoj pozornici u Zagrebu, krovu MSU-a, već 10. 6. možete računati na PANKRTE, najvažniji punk sastav osnovan na ovim prostorima koji od svojih početaka izazivaju kontroverze, a ove godine slave 40. obljetnicu. Nakon koncerta slovenskih legendi, 17.6. uvjerit ćete se zašto se o riječkim rockerima iz JONATHANA od njihovog osnutka mogu čuti samo hvalospjevi, dok za sebe kažu da „nisu bend za raju“. „Nema labavo“ bit će 24.6. jer na krovu gostuje, kako ga svi već odreda nazivaju, „najbolji hrvatski reper“ KANDŽIJA, u pratnji jednako hvaljenog benda GOLE ŽENE. Za očekivati je neočekivano 1.7. uz uvijek osebujnog i neponovljivog RAMBA AMADEUSA, a nakon njega,na svoje će 8.7. doći poklonici suvremenog elektro-akustičnog pop zvuka začinjenog ugođajem francuske rivijere ’50-tih i ’60-tih na koncertu DETOURA. Uzbudljivu sezonu 2017. zatvaramo 15.7. kad će se s krova MSU-a čuti taktovi pjesama POSEBNOG GOSTA IZNENAĐENJA!

Uz šest koncerata redom odličnih bendova, već tradicionalno, Muzej suvremene umjetnosti u svom kinu Metropolis, u klimatiziranoj dvorani Gorgona, prikazivat će svake subote, od 18 i 20 sati po jedan film iz ciklusa kina Metropolis. Riječ je o redom hvaljenim filmovima sezone, odnosno Best of Metropolis.

Do 27. kolovoza u Muzeju traje izložba čuvenog i svestranog američkog umjetnika Dana Grahama, jednog od pionira konceptualne umjetnosti, koji je u svoju umjetničku praksu inkorporirao jednu veliku strast – glazbu. Od 1980-ih kad intenzivno kao rock kritičar prati progresivne i eksperimentalne supkulturne struje, a osobito punk, Dan Graham svoje performanse povremeno koncipira u suradnji s glazbenicima. No, glazba u jednom trenutku prestaje biti tek dijelom njegovih performansa i dolazi u samo središte umjetnikove pozornosti, točnije, postaje glavnim simboličkim oružjem kojim umjetnik preispituje suvremenost. U sklopu manifestacije Ljeto u MSU, uoči koncerta Pankrta, pionira punk glazbe na prostorima bivše Jugoslavije, publika će 10. lipnja u 20 sati u dvorani Gorgona MSU-a imati priliku pogledati esejistički dokumentarac Dana Grahama „Rock My Religion“. Nakon projekcije filma, Tomislav Brlek, teoretičar književnosti, održat će predavanje o fenomenu rock’n’rolla, s fokusom na Grahamov film “Rock My Religion”.

Detaljan program Ljeta u Muzeju suvremene umjetnosti pogledajte na njihovoj službenoj web  stranici.

Ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU možete kupiti putem sustava EVENTIM te na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Cijena ulaznice za svaki pojedinačni koncert je 85 kuna. Požurite jer je, zbog sigurnosnih razloga na krovu, broj ulaznica ograničen!

Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.

Izvor: MSU