Velvet festival objavio nova imena i počinje s prodajom ulaznica!
31. svibnja 2017.
Music Box (10967 Članci)
Podijeli

Velvet festival objavio nova imena i počinje s prodajom ulaznica!

Nakon prošlotjednih inicijalnih najava, Velvet Festival najavljuje nova glazbena imena te započinje s pretprodajom ulaznica za ovogodišnje izdanje.

Festivalske ulaznice za glavni program koji će se odvijati na plaži “Punta de bij” u Puntu 14. i 15. Kolovoza 2017. dostupne su u sustavu entrio.hr po pretprodajnoj cijeni od 80 kuna, dok će se na ulazu naplaćivati 100 kuna.

Prvo od novih imena koja su predstavljena je Svemirko, eklektično pleme vračeva predvođeno svestranim glazbenikom i producentom Markom Vukovićem. Početkom ove godine objavljen debitantski album “Vanilija” od objave pa sve do danas odlično je prihvaćen od strane kritike i slušateljstva u zemljama regije i u svijetu. Album je zbirka intenzivnih, zvučno-aromatičnih i plesnih pjesama, koje Vuković naziva emo-macho pop glazbom i opisuje kao novi derivat žanra synthpop. Sastav Svemirko definitivna je koncertna delicija ovog ljeta, a čine ga Marko Vuković na gitari, sintesajzeru i vokalu, Branimir Blažević na bubnjevima i vokalu, Tomislav Đudarić na gitari, Marin Tandara na sintesajzeru i vokalu te Bojan Bojko na bas gitari i sintesajzeru. Istopite se u Vaniliji, pozdravite proletere i proljeće, krećite se u ritmu noći.

Drugo od novih imena koje stiže na ovogodišnje izdanje Velvet Festivala je Jaakko Eino Kalevi, finski glazbenik koji stvara elegantnu psych-pop glazbu na samom rubu pristojnosti. Malo je poznato da je Kalevi sve do 2015. godine vozio tramvaj u Helsinkiju, no uspjeh posljednjeg studijskog albuma “Jaakko Eino Kalevi” osigurao mu je odlična mišljenja kritike, selidbu u Berlin kao i posao stalnog glazbenika. Romantične i melankolične melodije obojane u spektar pastelnih nijansi čine zbirku živopisnih pjesama u koje se uranja duboko, u kojima na prekranom mjestu sjaje moderni pop dragulji, gdje se sve to događa u nekom drugačijem vremenu, tamo gdje priroda i tehnologija žive zajedno u harmoniji. Kalevi trenutno radi na pjesmama za svoj nadolazeći album, a neke od njih ćemo imati prilike slušati u izvedbi uživo ovo ljeto na Krku.

Jaakko Eino Kalevi (Foto: Harley Weir)

Treće novo ime Velvet Festivala je Nesesari Kakalulu, deveteročlani ansambl iz slovenske Nove Gorice od nedavno dodatno ojačan osmeročlanim ženskim zborom, koji među ljudima ritmički orijentiranom glazbom siju pozitivne vibracije i pritome pozivaju na izražavanje plesom. Vlastiti glazbeni ritual Nesesari Kakalulu razvio je u duhu subsaharskih ritmova, a čine ga hipnotičke bas dionice u poliritmiji s repetitivnim ritmom gitara, dialozi jambe i bubnjeva, puhački instrumenti, a sve zajedno začinjeno je različitim udaraljkama. Suočen s mehaničkom elektronskom glazbom današnjice, ansambl se osjeća odgovornim vratiti ritualni ples u svom iskonskom ljudskom odnosno organskom obliku u čemu i uspijeva na svakom svojem nastupu.

Nesesari Kakalulu

Četvrto ime najavljeno danas, a prvo od DJ gostovanja na ovogodišnjem izdanju je Lüle, producent i radijski voditelj pravog imena Bojan Gajić. Zajedno s Nebojšom Bogdanovićem od 2007. godine stvara glazbu kao Kompleks, duo poznat po produkciji tzv. edita odnosno dorada pjesama glazbenika i bendova kao što su Dino Dvornik, KIM, Aska, Jakarta, Hugh Masekela, Ray Barreto, Sade ili Undisputed Truth. Osim niza dorada Kompleks broji i nekoliko vlastitih izdanja te remixeva za druge glazbenike, a izuzetno se ponose suradnjom s čikaškim producentom Theom Parrishom na 12” vinilnom izdanju singla “Keep Believing (Can You Feel It)”. Uz sve navedeno Lüle je i rezident DJ beogradskog kluba 20/44.

Foto: Jelena Bošnjak