Predstavljena nova pozornica Exit festivala i dolazak drum ‘n’ bass prvaka
6. lipnja 2017.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Predstavljena nova pozornica Exit festivala i dolazak drum ‘n’ bass prvaka

EXIT Ljeto ljubavi je službeno počelo u sjajnoj morskoj atmosferi novim Sea Star festivalom u Umagu i trećim po redu Revolution festival u Temišvaru.

Trenutno smo na pragu jednog od naiščekivanijih glazbenih događaja u Europi – EXIT festivala! Osim imena među kojima su Kilersi, Years & Years, Liam Gallagher, Jason Derulo, Roisin Murphy, Rag’n’Bone Man i drugi, na Tvrđavi će gruvati i nadaleko poznati bass program glavne pozornice festivala, na kojoj se već najavljenim zvijezdama Foreign Beggars i Noisia s “Outer Edges” spektaklom, pridružuju i legendarna britanska četvorka Bad Company UK, nizozemski bass majstori Black Sun Empire i mladi producent i DJ Funtcase! Friška podrška poznatom bass programu Exita dolazi u ruhu nove scene festivala, Cockta Beats&Bass, koja će predstaviti najbolje bass, ali  i rap i hip-hop izvođače! Dvije utjecajne novosadske organizacije, drum&bass heroji i tvorci legendarnih Šurenje i SHURIKEN događaja, Drop Sensei, kao i organizatori sada već kultnih hip-hop partyja CAKE Beats, bit će domaćini programa na novoj festivalskoj pozornici, a pridružit će im se i ostale domaće i regionalne organizacije i izvođači.

Drop Sensei zaduženi su za program dva dana na novoj Cockta Beats&Bass sceni, te će program u četvrtak, 6. srpnja i u nedelju, 9. srpnja predvoditi predstavnici Blackout etikete, Merikan iz Napulja, beogradski drum’n’bass kolektiv Codex, zatim tvorci kompilacije “Mirror Universe” izdane na etiketi „Eatbrain“ Splash Heads, smederevski bass izdanak Nemy, ali i domaćini Drop Sensei.  Njima će se u četvrtak i nedjelju pridružiti i MC Bojah, Fokus, Kritik, Rcallz, United Noise, Massivity, Dbanshee, Revibe i Vu Skeng. Novosadska organizacija CAKE Beats poznata po predstavljanju i selekciji najmodernijih tendencija u suvremenom hip-hopu u petak, 7. i subotu 8. srpnja na novoj bini ugostit će odličnog beatmakera i člana jednog od najvrelijih producentskih kolektiva 808 Mafia, Gežina, kao i predstavnike novog vala novosadskog hip-hopa, Kliku. Njima će se pridružiti i jedan od najboljih repera koje je Novi Sad iznedrio, predstavnik Bassivity Digitala, Riga Dri, ali i zagrebački hip-hop klan KUKU$.

Na novoj Cockta Beats&Bass pozornici u sklopu Cake Beats večeri nastupit će i Vatra, DJ sastav iz Beograda koji je nedavno proslavio svoj šesti rođendan, vrhunski splitski DJ Vrh, zagrebačka klupska večer posvećeno underground zvuku Trapez, maestri na gramofonima DJ Laki i DJ Rokam ujedinjeni u Friday Swag, kao i najtvrđi momci novosadskog asfalta, Pushta G, Janchezz i domaćini Rasheed & Yeah Left.