Završen Pannonian Challenge, najveći regionalni festival ekstremnog sporta i glazbe
12. lipnja 2017.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Završen Pannonian Challenge, najveći regionalni festival ekstremnog sporta i glazbe

Proteklog tjedna u Osijeku je održano osamnaesto izdanje Pannonian Challengea, najvećeg regionalnog festivala ekstremnog sporta i glazbe.

Više od 150 vrhunskih vozača u skate, inline i BMX kategorijama radilo je ono što najbolje zna, a to su ekstremni, nevjerojatni trikovi uglavnom u zraku, samo s rijetkim doticanjem tla. Na radost tisuća posjetitelja i gledatelja pred malim ekranima, na najspektakularnijem natjecanju u subotu, na postolje se kao drugoplasirani popeo Marin Ranteš, naš najbolji BMX vozač, prepoznat i u svijetu po svom fantastičnom stilu vožnje.

Skoro 20 tisuća posjetitelja posjetilo je sportski i zabavni dio Pannonian Challengea, koji je prepoznat kao jedan od zaštitnih simbola grada. A komarci su ove godine svoju vladavinu ustupili vladavini zabave. Let3, Frenkie, S.A.R.S., Sassja, Bad Copy samo su neka od imena koja su posjetitelje zabavljali svake večeri do jutarnjih sati.

Osječki spektakl godinama unatrag postao je nezaobilazna stanica svim vozača svijeta, koji na Copacabani žele zauzeti tron, ali i nastupiti pred euforičnom osječkom publikom. No, ono što valja napomenuti jest da je skate park koji se nalazi u Osijeku jedan od najboljih drvenih parkova u ovom dijelu Europe. Upravo je on i razlog što se mnogi vozači žele okušati na njegovom tlu.

U ovogodišnjoj konkurenciji vozača najviše pažnje privukli su Australac Logan Martin, svjetski prvak i apsolutni vladar BMX discipline u svijetu trenutno, zatim Francuz Roman Abrate, svjetski inline prvak te Lucas Alves, skater koji je čak iz Brazila došao na Pannonian Challenge. A upravo su se njih trojica i našli na postolju kao pobjednici Pannoniana u svojim disciplinama. No, dečko čiji se nastup uvijek s najvećim uzbuđenjem očekuje je Marin Ranteš, Varaždinac koji je hrvatski BMX podignuo na svjetsku razinu, a tek mu je 21 godina. Marin je na postolje stao odmah iza Australca Martina te dokazao da ga čeka svijetla budućnost u sportu koji je od 2020. službeno i Olimpijski sport.

Pannonian Challenge već odbrojava do svoj devetnaestog izdanja, a kao osamnaestogodišnjak može s pravom reći da je sazrio u pravi punoljetni, vrhunski festival.