Pipsi odgodili nastup na Hoomstocku – nova imena Mayales, Sassja i The Balkan Wanderers
14. lipnja 2017.
Music Box (9748 Članci)
Podijeli

Pipsi odgodili nastup na Hoomstocku – nova imena Mayales, Sassja i The Balkan Wanderers

Ostalo je još malo više od dva mjeseca do 12. Hoomstocka koji se održava u Humu na Sutli 18. i 19. kolovoza.

Nažalost, zbog zdravstvenih razloga Pips, Chips & Videoclips su otkazali ovogodišnji Hoomstock, pa je njihov nastup odgođen za slijedeću godinu. Tako se dosadašnjem line-upu (Elemental, Repetitor, Kojoti, Jonathan, Razdor, Brkovi, Cold Snap, persons from porlock i Teški Osjećaji) pridružuju Mayales, Sassja i The Balkan Wanderers.

Mayales su jedan od najzanimljivijih psihodeličnih pop bendova na našoj sceni. Albume izdaju rijetko (u dosadašnjoj karijeri samo tri), ali svaki je odlično primljen kod publike i posebno kritike, stoga uopće ne treba sumnjati i u uspjeh posljednjeg “Simbol za sunce” koji je izdan prije nekoliko tjedana.

Tuzlanska reperica Sassja u kratko vrijeme se isprofilirala kao jedna od najžešćih i najboljih mlađih autorica, pa ne čudi da je ubrzo postala prva žena FM jama. Vrlo britki tekstovi i zarazni beatovi garantiraju odličan provod, iako njeni komentari u pjesmama nisu nimalo prepušteni zabavi.

The Balkan Wanderes je peteročlani bend koji dolazi iz Oxforda, a predvodi ga Antica Čulina. Bend iza sebe ima tri EP-a “The Pride” (2015), “so it goes…” (2015) i “Citizens of Nowhere” (2016). Njihovu glazbu je najlakše opisati kao gypsy ska punk na balkanski način.

Za potrebe festivala ponovno će se opremiti kamp koji će biti potpuno besplatan za sve koji žele kampirati. Kamp će se otvoriti u petak, a zatvoriti u nedjelju. Uz to, Hoomstock je ponovno u suradnji s Potočki prometom d.o.o. osigurao besplatni autobus koji će voziti na ruti Zagreb-Hum na Sutli-Zagreb tijekom oba festivalska dana. Za kamp i prijevoz je potrebna ranija predbilježba na mail prijava@hoomstock.com.

Narednih dvije subote su još dva warm up partyja za 12. Hoomstock. Lokacija je Pivnica Cantina u Humu na Sutli, a 17.6. će nastupati Billie Joan, dok će se Nina Romić predstaviti tjedan dana kasnije.

Podsjetnik – Festivalske ulaznice za Hoomstock su i dalje u prodaji putem sustava Entrio po 70,00 kn, dok će na samom ulazu biti 80,00 kn. Jednodnevne karte će se također moći kupiti na ulazu.

Foto: Nikola Knežević