Remasterirani Apokalipso Darka Rundeka najprodavaniji album u Hrvatskoj
21. lipnja 2017.
Music Box (10088 Članci)
Podijeli

Remasterirani Apokalipso Darka Rundeka najprodavaniji album u Hrvatskoj

Ove godine obilježava se točno 20 godina od kada je Darko Rundek objavio legendarni ‘Apokalipso’ – album koji je hvalila i publika i kritika i koji je osvojio pet Porina i četiri Crna mačka.

Sada, za 20. rođendan tog epohalnog, njegovog prvog solo albuma, Rundek i Dancing Bear Zagreb udružili su snage kako bi ‘Apokalipso’ bio ponovno objavljen u specijalnom obljetničkom ruhu. Upravo ovo izdanje našlo se na prvom mjestu službene top liste prodaje Hrvatske diskografske udruge u kategoriji domaćih izdanja. Na drugom mjestu i ovoga puta mlada Osječanka Mia Dimšić sa svojim iznimno uspješnim albumom prvijencem ‘Život nije siv’.

U kategoriji inozemnih izdanja i nakon 15 tjedana na listi prvo mjesto još uvijek drži Ed Sheeran s albumom ‘Divide’, na drugo mjesto kao najviši ulaz stigao je veliki Roger Waters s albumom ‘Is this the life we really want?’, prvim samostalnim albumom nakon 12 godina. Treći su i ovoga puta Gorillaz s posljednjim albumom ‘Humanz’.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Foto: Antonio Kovačević