Legendarni ZEKE se vraćaju u Zagreb nakon 15 godina
24. lipnja 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Legendarni ZEKE se vraćaju u Zagreb nakon 15 godina

Zadnje sekunde lipnja, godine nam gospodnje, u petak 30-og, iscijedit će iz kalendara legendarni američki thrash/punkeri ZEKE koji se nakon punih 15 godina vraćaju u Zagreb (Vintage industrial Bar), a rame uz rame sa stejdža će po publici pucati domaći speed-manijak-punkeri EKE BUBA.

ZEKE su prvi i jedini put svirali 3. svibnja 2002. godine u zagrebačkom pokojnom rock klubu Pauk. Ovaj specifičan i jedinstven bend uzor je mnogim domaćim rock glazbenicima koji i sami njeguju taj trash punk moment, no nitko kao Zeke. Ovaj američki hardcore punk bend osnovan 1992. godine u Seattleu poznat je po svojem ekstremno brzom i energičnom gitarskom zvuku koji stvaraju finom mješavinom hard rocka i bluesa s nekoliko kapljica thrasha, zbog čega ih često uspoređuju s legendarnim Motörheadom.

Domaću podršku pružit će im zagrebečki dečki EKE BUBA koji svoju glazbu nazivaju manijakalnom speed punk mašinom! Negdje na pragu izmedu garažnog retro rocka, proto-punka i bijesnog hardcore punka iz osamdesetih.

Nakon nekoliko europskih turneja, debi singlice ‘Lana G’ na vinilu, te ‘Rat Bite’ albuma na domaćem Doomtown Records, bend je usviraniji nego ikad, a ovom prigodom odsvirat ce i par novih numera. Ujedno ovo će im biti i premijerni nastup u Vintage Industrialu.  Znaju kad treba uskočit!

Ulaznice 55 kn, na dan koncerta 70 kn. Ulaznice u pretprodaji potražite u klubovima Kavez & Vintage Industrial, te u Dirty Old shopu (Tratinska 18)Dirty Old Empire

Foto: Keith Johnson