Putokazi imaju novi mjuzikl – nakon Rijeke, Krka i Pule, stižu s “Raskružjem” u Karlovac
30. lipnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Putokazi imaju novi mjuzikl – nakon Rijeke, Krka i Pule, stižu s “Raskružjem” u Karlovac

Nakon premijernih izvedbi u Rijeci, potom u Krku, na otvorenju 60. krčkih Ljetnih priredbi te u Puli u Istarskom narodnom kazalištu, Putokazi radosno predstavljaju „Raskružje“, Mjuzikl mijena, u Karlovcu.

Priča o ljubavi i hrabrosti počiva na drevnim staroslavenskim i grčkim mitovima. Publika i kritika dosad su za Raskružje imale riječi hvale, a ovaj produkcijski raskošan mjuzikl, Karlovčani i gosti Karlovačkog kazališnog festivala moći će doživjeti  5. srpnja, u Sportskoj dvorani Mladost, u 21 sat.

Libreto Irene Križ  i hit uspješnice Putokaza u glazbenom ruhu orkestratora Filipa Franka, dinamičnoj režiji Lenke Udovički i koreografiji Ivane Kalc, postavljaju pitanje može li ljubav prevladati razlike i predrasude što ih nameće pripadnost drugačijem podrijetlu. To dovodi do zanimljivog zapleta koji vrvi slavenskim vilama, bogovima i grčkim furijama, a glavni likovi Demetra i Perun, Morana i Jarilo, Janja i Gospodin Lijep i Mlad, putuju Raskružjem u vječnim ponavljanjima iščekujući ljubav! Priča za predložak uzima staroslavenski i grčki mit o nastanku proljeća i sjajno se uklapa u našu svakodnevnu zbilju.

Karlovački kazališni festival održava se četvrtu godinu povodom Dana grada Karlovca, a svojim sugrađanima Grad Karlovac i Zorin dom, daruju brojne programe, predstave, koncerte i izložbe. Ove godine daruju ih i autorskim mjuziklom Putokaza „Raskružje“.

Mjuzikl „Raskružje“  predstavlja vrhunski kulturni proizvod i pothvat na hrvatskoj glazbenoj i kazališnoj sceni i nadahnuto podsjeća publiku na zaboravljeno blago svjetske i hrvatske drevne kulturne baštine.